detector.media
28.12.2021 08:33
Розслідувачі OCCRP визнали Лукашенка головним корупціонером 2021 року у світі
Розслідувачі OCCRP визнали Лукашенка головним корупціонером 2021 року у світі
Вперше за десятиліття рішення щодо вручення цієї «премії» було одностайним.

Олександр Лукашенко був визнаний «Людиною року 2021» за версією Центру з дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP) – «на знак визнання всього, що він зробив для розвитку організованої злочинної діяльності та корупції».

Цього року на це звання претендувала рекордна кількість кандидатів – 1167. Колегія з шести журналістів і дослідників корупції проголосувала за самопроголошеного президента Білорусі. Вперше за десятиліття рішення щодо вручення цієї «премії» було одностайним.

Розслідувачі звинуватили Лукашенка в тому, що він:

Фіналістами також стали: колишній президент Афганістану Ашраф Гані, президент Сирії Башар Асад, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, колишній канцлер Австрії Себастьян Курц.

Центр дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP) — некомерційна організація, яка об'єднує понад п'ятдесят незалежних ЗМІ з усього світу й публікує понад 100 розслідувань на рік про злочини, зокрема про корупцію у вищих ешелонах влади різних країн. Найбільш відомим міжнародним розслідуванням OCCRP стала публікація «Панамського архіву». 

Нагадаємо, раніше розслідувачі з'ясували, що оточення Лукашенка через офшорну компанію володіє часткою в фірмі Zim Goldfields, яка видобуває золото в Зімбабве.

Фото: БелТА

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY