detector.media
23.12.2021 13:00
Богдан Кутєпов мусить повернути державі 50 тисяч гривень допомоги з безробіття
Богдан Кутєпов мусить повернути державі 50 тисяч гривень допомоги з безробіття
Колишній відеограф «Громадського» порушив вимоги перебування на біржі праці.

Колишній відеограф «Громадського телебачення» Богдан Кутєпов муситиме повернути Центру зайнятості майже 50 тисяч гривень, які отримав як допомогу з безробіття. Про це він повідомив у фейсбук-дописі.

«Це трагікомічна історія, як я, пропрацювавши в серпні всього один день за договором ЦПХ й офіційно заробивши три тисячі гривень, тепер буду повинен повернути Центру зайнятості (державі) майже 50 тисяч гривень. Уявіть, замість того, щоб узяти нал у конверті чи взагалі відмовитись від разового підробітку, я попрацював ведучим офіційно з усіма податками… на свою голову. Тепер я маю повернути всі транші допомоги з безробіття. Не три тисячі, ні, не три тисячі плюс якийсь адекватний штраф. А все до копійки, хоч воно й давно витрачене. Виявляється, навіть один день трудових відносин, поки я числюся безробітним, переводить мене у статус порушника», — написав Богдан.

Богдан Кутєпов пішов із «Громадського», де працював із 2013 року, пів року тому. Поштовхом для звільнення стала умова роботодавців оформитись як фізична особа-підприємець і працювати за угодою. «Я — не ФОП», — заявив тоді Богдан, який працював на «Громадському» у штаті. Після цього він оголосив, що працюватиме над новим тревел-блогом про Україну, однак цей проєкт не вдався. Останнім часом, за словами Богдана Кутєпова, він «зав’язав із медіа» і працював таксистом.  

«Особливо гірко усвідомлювати, що коли я впродовж кількох років отримував на “Громадському” 37 тисяч гривень повністю білої зарплати, щомісяця ще майже таку ж суму “Громадське” сплачувало державі. Я платив державі (в тому числі на зарплати службовцям Центру зайнятості) щороку сотні тисяч гривень в обмін на право отримати після звільнення в перший місяць 75% зарплатні і ще по 50% у подальші п’ять місяців. І то, як виявилось, ні — хоч яка була зарплата, хоч мільйон, максимальна сума допомоги з безробіття — дев’ять тисяч із копійками», — пише Богдан Кутєпов. І додає, що «таки пора братися за якусь серйознішу роботу».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY