detector.media
22.12.2021 12:53
Німецькомовний канал Russia Today зняли зі супутникового мовлення в Європі
Німецькомовний канал Russia Today зняли зі супутникового мовлення в Європі
До того канал обійшов заборону на мовлення в Німеччині, отримавши сербську ліцензію.

Європейський оператор супутникового зв'язку Eutelsat 9В за поданням німецького медіарегулятора MABB зняв зі своєї платформи німецькомовний телеканал RT DE (Russia Today), який веде мовлення зі студій у Москві. Про це повідомляється на сайті державного російського пропагандистського каналу RT.

У день запуску каналу його заблокували на YouTube. RT DE отримав сербську ліцензію на мовлення, після чого почав свою трансляцію на німецькому ринку. При цьому закони Німеччини забороняють трансляцію державних іноземних каналів, які фінансуються Кремлем, на її території. 

Німецька державна установа, що відповідає за ЗМІ (MABB), почала судовий розгляд через мовлення RT DE. Вони вимагають від RT пояснень, оскільки ні заявок на трансляцію, ані дозволу на це не було.

У МЗС Росії вже оголосили про можливу дзеркальну відповідь через припинення супутникового мовлення RT DE. Канал досі транслюється на власному сайті.

Нагадаємо, 4 березня 2021 року представниця МЗС Росії Марія Захарова сказала, що 26 лютого німецький Commerzbank начебто письмово повідомив про закриття рахунків та припинення усіх фінансових операцій Russia Today та Ruptly (відеоагенції RT) в Німеччині з 31 травня 2021 року. Банк нібито пояснив рішення своїм правом завершити співпрацю з клієнтом в односторонньому порядку без пояснення причини. Захарова заявила, що РФ у відповідь запровадить «жорсткі заходи» проти німецьких журналістів.

Уряд Німеччини повідомив, що не має стосунку до рішення німецького Commerzbank.

Фото: aussiedlerbote.de

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY