detector.media
21.12.2021 16:27
Шефредактор полтавського «Змісту» залишиться на волі: суд змінив термін на умовний
Шефредактор полтавського «Змісту» залишиться на волі: суд змінив термін на умовний
У серпні 2020 року Олексія Сердюкова визнали винним у смертельній ДТП.

Суд апеляційної інстанції змінив вирок шефредактору та співзасновнику полтавського онлайн-видання «Зміст» Олексію Сердюкову, відтермінувавши його виконання на два роки. Про це повідомив сам Олексій Сердюков.

«Прокуратура сказала, що, попри відсутність обтяжуючих і наявність пом’якшувальних обставин, вважає рішення першої інстанції справедливим у частині покарання, а також просить збільшити термін позбавлення прав, — написав він на своїй фейсбук-сторінці в повідомленні, яке «Детектор медіа» цитує з дозволу автора. — Суд виніс рішення  — замінити вирок у вигляді трьох з половиною років реального терміну ув’язнення на три з половиною роки з відтермінуванням виконання на два роки. Простими словами — умовний термін».

Нагадаємо, 6 серпня 2020 року  Полтавський районний суд Полтавської області оголосив вирок Олексію Сердюкову в справі про аварію, унаслідок якої одна жінка загинула та чотири людини постраждали. Аварія сталась на Полтавщині 13 липня 2019 року. Його засудили до 3 років 6 місяців позбавлення волі та на рік позбавили права керувати авто. «Після цього ми подали апеляцію на рішення суду, — пише Олексій Сердюков. — Апеляцію подали обидві сторони постраждалих — вони також просили суд замінити покарання на більш м’яке, реальний термін — умовним». Він також повідомив, що оплатив усі витрати постраждалих на лікування, зокрема організував і оплатив операцію в Австрії для травмованої дівчини. Олексій Сердюков пише, що має намір і далі «робити для постраждалих усе, що в моїх силах, до кінця життя».  

Олексій Сердюков – приватний підприємець, засновник групи проєктів «Зміст» (місцеве інтернет-видання, креативна агенція, аналітичний центр, кав’ярня та книжковий магазин). Докладніше про історію видання «Зміст» читайте в матеріалі «Детектора медіа».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY