detector.media
20.12.2021 09:32
Український мультфільм «Мавка. Лісова пісня» вийде в прокат у грудні 2022 року (ТРЕЙЛЕР)
Український мультфільм «Мавка. Лісова пісня» вийде в прокат у грудні 2022 року (ТРЕЙЛЕР)
Робота над проєктом почалась ще в 2015 році, а прем'єру раніше планували на 2020-й.

Творці українського мультфільму «Мавка. Лісова пісня» оголосили дату виходу в прокат – 29 грудня 2022 року. Цю інформацію було опубліковано на сайті та в соцмережах студії Animagrad (Film.ua Group) та потім видалено, щоб її у вигляді ексклюзиву представили в програмі «Сніданок з 1+1».

«Мавка. Лісова пісня» – повнометражний мультфільм, створений за мотивами однойменної п’єси Лесі Українки, а також на основі українських міфів та культурних традицій. 

Над створенням мультфільму працюють режисерка Олександра Рубан, автори сценарію – Ірина Костюк та Анна Коваль, продюсери – Ірина Костюк, Анна Коваль та Єгор Олесов.  

Героїв мультфільму озвучили артисти Юлія Саніна (The Hardkiss), Артем Пивоваров, Олена Кравець та Михайло Хома (Dzidzio).

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-й конкурс Державного агентства України з питань кіно у вересні 2016 року й отримав державне фінансування у розмірі 24,5 млн грн. Тоді було оголошено, що загальна вартість виробництва фільму складає 98,8 млн грн. Станом на липень 2021 року загальний бюджет оцінювався вже у 187,2 млн грн, а частка державного фінансування – у 49,5 млн грн.

Прем'єру було заплановано ще на 2020 рік, але потім перенесено.

Права на показ стрічки були продані у Польщу (Monolith Films), Чехію та Словаччину (Cinemart), Естонію, Латвію і Литву (ACME Film), Португалію (Cinemundo), Німеччину, Румунію, Угорщину, Болгарію (Vertical), Сербію, Хорватію, Словенію, Македонію, Боснію і Герцеговину та Чорногорію (Blitz).

Ілюстрація: facebook.com/film.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY