detector.media
17.12.2021 11:20
Повноцінний запуск національної цифрової бібліотеки заплановано на 2022 рік – УІК
Повноцінний запуск національної цифрової бібліотеки заплановано на 2022 рік – УІК
Наразі бібліотека працює в тестовому режимі.

Повноцінний запуск національної цифрової бібліотеки заплановано на 2022 рік. Про це директорка Українського інституту книги Олександра Коваль сказала в ефірі «Українського радіо», пише LB.ua.

«Ми сподіваємося, що проєкт буде завершено в цьому році або в перших місяцях наступного. Йдеться про книгозбірню електронних видань у вигляді електронних додатків, які можна буде завантажувати на телефон.

Зараз додаток працює в тестовому режимі. Проте є проблема із закупівлею електронних книжок, адже легальних книжок на нашому ринку є не аж так багато.

По-друге, є певні проблеми із сплатою роялті за прочитання, адже ми державна установа і повинні чітко дотримуватися всіх встановлених правил закону "Про публічні закупівлі". Проте ми намагаємося зараз це питання вирішити», – розповіла директорка УІК.

Створення національної цифрової бібліотеки анонсував у 2019 році на той момент міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський.

Восени 2021 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні нову редакцію закону «Про бібліотеки і бібліотечну справу». Він передбачає створення Національної електронної бібліотеки як єдиного інформаційного ресурсу, де будуть представлені у відкритому доступі документи, що становлять культурне надбання українського народу.

Фото: istockphoto.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY