detector.media
15.12.2021 18:54
Слов’янський суд до 11 років засудив відеооператора з «групи Безлера»
Слов’янський суд до 11 років засудив відеооператора з «групи Безлера»
Звинувачений фільмував тортури українських військовополонених та цивільних, а також поширював відеоролики з бойовиками й так звані "бойові листки".

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області засудив до 11 років позбавлення волі бойовика окупаційної адміністрації Донецька, який фільмував знущання з полонених. Про це повідомила пресслужба обласної прокуратури.

55-річного мешканця Маріуполя звинуватили в «участі в терористичній організації та порушенні законів та звичаїв війни, а саме жорстокому поводженні з військовополоненим та цивільним населенням, вчиненому у співучасті». 

Прокурори вважають, що він з червня 2014 по січень 2015 року перебував у складі одного спеціального підрозділу «Комунікація» так званої «групи Безлера» у Горлівці. Звинувачений фіксував на відеокамеру допити українських військовополонених та цивільних. 

«Він знімав, редагував та розповсюджував різноманітні відеозаписи за участю бойовиків, а також виготовляв та розповсюджував так звані "бойові листки" групи Безлера», – йдеться у повідомленні. 

Також він змушував військовополонених прибирати у кімнатах сліди катувань полонених осіб та особисто контролював виконання вказаних робіт із зброєю у руках, тиснучи на них психологічно.

Йому назначили 11 років позбавлення волі, але рішення суду ще не набрало законної сили.

Нагадаємо, що у Києві українські силовики затримали бойовика Дениса «Палича» Куликовського, який катував полонених у тюрмі «Ізоляція» в окупованому Донецьку.

Журналіст Станіслав Асєєв розповів, що близько трьох тижнів тому він отримав інформацію, що Куликовський перебуває в Києві. За його словами, є велика імовірність, що СБУ використовувала Куликовського як агента. 

Куликовському інкримінують торгівлю людьми, створення терористичної організації та порушення законів та звичаїв війни.  
«Ізоляція» – тюрма, яку створили бойовики у 2014 році на території мистецького фонду «Ізоляція» в окупованому Донецьку. У в'язниці бойовики утримують незаконно ув'язнених людей, яких піддають тортурам. Тюрма має статус «секретної», відомі численні випадки, коли звинувачувані давали свідчення після тортур та знущань. Українські правоохоронні органи у справі про тортури в «Ізоляції» оголосили підозри п'яти фігурантам.
Крім «Ізоляції», за даними Офісу генпрокурора, правоохоронці встановили понад 160 місць незаконного утримання на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. З 2014 року там утримували понад 3500 осіб, половина з них – цивільні.

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY