detector.media
15.12.2021 16:32
Рада ратифікувала угоду про участь України у програмі «Креативна Європа»
Рада ратифікувала угоду про участь України у програмі «Креативна Європа»
«Креативна Європа» здійснює підтримку сектору новинних ЗМІ через промоцію медіаграмотності та якісної журналістики.

У середу, 15 грудня, Верховна Рада ратифікувала угоду з Євросоюзом про участь України у програмі «Креативна Європа» на 2021–2027 роки.

Програма «Креативна Європа» охоплює співпрацю у сфері культури та медіаграмотності, надаючи додаткові стимули і фінансові можливості для розвитку сектору культури і креативних індустрій.

Також програма заохочує співробітництво між культурними інституціями різних країн Європи.

Бюджет програми становить 2,4 млрд євро, вона реалізується за трьома напрямами: культура, медіа та міжсекторальна взаємодія.

У межах цих напрямів надається підтримка секторам культурних і креативних індустрій, проєктам міжнародної співпраці, професійним мережам, платформам для промоції європейських митців і робіт, мобільності митців і професіоналів у галузі культури, а також у сфері книговидавництва та літературних перекладів.

Крім цього, «Креативна Європа» здійснює підтримку сектору новинних ЗМІ через промоцію медіаграмотності, якісної журналістики, свободи слова та плюралізму.

12 жовтня 2021 року Україна та Євросоюз в межах саміту «Україна-ЄС» підписали угоду про участь країни у програмі «Креативна Європа».

Фото: Creative Europe Desk Ukraine/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY