detector.media
09.12.2021 18:42
В Росії 18-річного тіктокера Київського засудили до двох років колонії
В Росії 18-річного тіктокера Київського засудили до двох років колонії
Блогер відмовився від адвоката правозахисників, натомість погодився, щоб його захищав колишній слідчий.

Московський суд засудив 18-річного тікток-блогера Костянтина Лакеєва (Костя Київський) до 2 років та 8 місяців колонії загального режиму. Також суд постановив стягнути з нього понад $18 тисяч за «псування» машини з державними номерами. Про це пише «Медіазона».

Слідство вважає, що на протестній акції 23 січня на підтримку опозиційного політика Олексія Навального Лакеєв копнув машину з державними номерами. Після цього силовики опублікували відео, на якому Лакеєв вибачається за свій вчинок.

Блогер входив до тікток-хаусу Good People, в домі якого його й затримали ввечері того ж дня. Згодом російське телебачення опублікувало відео із затриманням його та ще кількох блогерів.

Після арешту парубок вирішив не привертати увагу преси, відмовився від адвоката правозахисної організації «ОВД-Інфо» та вибрав у захисники колишнього слідчого.

Нагадаємо, що білоруського анархіста, блогера та журналіста Миколу Дєдка засудили до 5 років колонії. Його звинувачують у закликах до дій, які спрямовані проти нацбезпеки Білорусі, участі в грубому порушенні правопорядку та незаконних діях щодо горючих рідин. Сам Дєдок свою провину не визнає й в суді розповідав про тортури та підкинуті йому при обшуку пляшки з горючою речовиною.

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY