detector.media
03.12.2021 13:59
Арахамія назвав «дивною» заяву Венедіктової щодо справ проти компаній Ахметова
Арахамія назвав «дивною» заяву Венедіктової щодо справ проти компаній Ахметова
Давид Арахамія: Мені здається, що не треба генеральному прокурору займатися політикою.

Очільник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія назвав «політичною і дивною» заяву генеральної прокурорки Ірини Венедіктової про 200 кримінальних проваджень проти компаній і підприємств, пов’язаних з Рінатом Ахметовим.

В кулуарах Верхвоної Ради Арахамія назвав заяву генпрокурорки «дивним меседжем».

«Мені здається, що не треба генеральному прокурору займатися політикою. Якщо є якісь кримінальні провадження, по яких вони хочуть рухатися, це будь-якої людини чи підприємства стосується, треба звітувати про роботу щодо цих проваджень, а не якісь попередні (заяви робити – ДМ)… Я не юрист, щоб кваліфікувати це, але я вважаю це політичним меседжем. Це моя особиста думка, це дивний меседж», – цитує Арахамію «Українська правда».

3 грудня генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова заявила, що активізувала понад 200 справ щодо компаній з орбіти «однієї впливової людини». Імені Ріната Ахметова генпрокурорка не згадувала, проте обставини та деталі публікації вказують саме на нього.  

На думку Венедіктової, в останні тижні відбувається «суспільний та політичний шторм», в умовах якого Офіс генпрокурора не повинен «відсиджуватися збоку».

Нагадаємо, 26 листопада президент Володимир Зеленський під час пресмарафону заявив, що оточення олігарха Ріната Ахметова «втягує його у війну проти держави та президента».

За словами Зеленського, держпереворот нібито готувався на 1-2 грудня 2021 року за участю росіян і оточення олігарха. Президент додав, що у можливість участі власне Ахметова у держперевороті він не вірить.

Рінат Ахметов заперечив інформацію про причетність свого оточення до підготовки держперевороту, назвавши заяви президента «суцільною брехнею».

29 листопада СБУ розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади. 

Останнім часом також між Ахметовим та президентом Володимиром Зеленським почалася «телевійна».

Фото: Олег Федонюк/David Braun/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY