detector.media
02.12.2021 17:29
Павловський запустив канал Telenews на потужностях закритого КРТ та планує отримати ліцензію в Нацраді
Павловський запустив канал Telenews на потужностях закритого КРТ та планує отримати ліцензію в Нацраді
Канал планує мовити на супутнику та в цифрі.

Колишній журналіст NewsOne Андрій Павловський, який останніми роками займається власним медіапроєктом у соцмережах PavlovskyNews, запустив ютюб-канал Telenews. Згодом він планує створити з нього повноцінний телеканал та отримати ліцензію на супутникове та цифрове мовлення. Про це Андрій Павловський повідомив «Детектору медіа».

Наразі Telenews випустив одне відео – прямий ефір від вечора 1 грудня, ведучим був сам Андрій Павловський, гостею студії – колишня народна депутатка Надія Савченко. Вони обговорювали «"держпереворот" Зеленського».

Як зазначив Павловський, у майбутньому на каналі мають з'явитися live-ефіри, телемости з іншими студіями в світі, стріми з епіцентрів подій, інтерв’ю, токшоу, розслідування та аналітичні програми. Поступовий запуск форматів розпочнеться на початку 2022-го. До кінця поточного року він сам вестиме ефіри, згодом мають з'явитися інші ведучі.

«Ми плануємо в майбутньому отримати ліцензію на супутникове та цифрове мовлення. Це станеться тоді, коли ми будемо фінансово до цього готові і самі будемо канал фінансувати як компанія або знайдемо інвестора, що не буде втручатись в політику редакції», – розповів медіаменеджер.

За словами Андрія Павловського, Telenews запустили на потужностях каналу КРТ, якому у 2020 році Нацрада не продовжила ліцензію на мовлення.

«Я давно знав про цю студію і що вона просто стоїть зачинена та припадає пилом. Я домовився з представниками студії за мінімальні кошти взяти весь комплекс в оренду і спробувати реалізувати давні мрії нашої редакції – це збудувати національний канал нового покоління. Хочу зазначити, що наразі в нас є все технічне оснащення, щоб виходити в ефір у телевізійному форматі. Питання лише в ліцензії та можливостях для фінансування», – зазначив він.

Telenews його творці позиціонують як «проєкт нового покоління».

«Для мене виклик – збудувати з нуля новий канал, який зможе гідно бути представлений на медіа- та інформаційному ринку і матиме можливість заробляти чесно. І я кажу не лише про рекламу в класичному її розумінні. Наша команда знімає кліпи відомим попвиконавцям, виготовляє інші медіапродукти, закриває частину процесів у виробництві фільмів. Саме пошук нових можливостей для заробітку дасть можливість відійти від олігархічної форми ЗМІ, а перейти до бізнес-моделі компанії, яка у своїй власності матиме як медіаактиви, так і інші види бізнесу», – пояснює таке позиціонування Telenews Павловський.

Сам він планує обіймати посаду головного редактора каналу.

Фото пресслужби Андрія Павловського

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY