detector.media
28.11.2021 15:40
ОАСК не отримував позов Януковича – Совгиря
ОАСК не отримував позов Януковича – Совгиря
Янукович начебто хоче оскаржити своє усунення з посади президента.

27 листопада адвокат колишнього президента України Віктора Януковича Юрій Кірасір написав у фейсбуці, що Янукович начебто подав позов до Окружного адміністративного суду Києва проти Верховної Ради. Він хоче оскаржити законність свого усунення з посади. 

Представниця Верховної Ради в Конституційному суді Ольга Совгиря стверджує, що відповідного позову в ОАСК немає. 

«За наявними офіційними відомостями такий позов наразі не надходив до суду», – написала вона того ж дня.

Крім того, парламентарка вказує на те, що законність рішень Верховної Ради може оскаржуватися тільки у Верховній Раді, а відповідність їх Конституції – Конституційний суд. При цьому, за її даними, до КСУ також жодних конституційних подань із цього питання не надходило.

Також Кодекс адміністративного судочинства забороняє заходи для забезпечення позову в справах про оскарження актів парламенту.

«По-третє, Кодексом передбачено 6-місячний строк на оскарження такої постанови до суду з дня її ухвалення, а відтак відкриття провадження за цим позовом із таким екстраординарно значним пропуском строку на його подання до суду було б грубим порушенням закону», – додає Совгиря.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський відповів на петицію активіста Сергія Стерненка про обмеження на в’їзд в Україну для росіян. Він сказав, що потрібно вивчити можливі соціальні наслідки такого рішення. 

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY