detector.media
25.11.2021 17:32
ДБР передало до суду справу щодо виконавців вбивства Василя Сергієнка
ДБР передало до суду справу щодо виконавців вбивства Василя Сергієнка
Санкція статей передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

У четвер, 25 листопада, ДБР за процесуального керівництва Офісу генпрокурора направило до суду обвинувальний акт стосовно виконавців викрадення та вбивства журналіста, учасника Революції гідності Василя Сергієнка.

У ході спеціального (заочного) досудового розслідування двом громадянам було висунуто обвинувачення у викраденні, катуванні і вбивстві журналіста. Їх було оголошено у міжнародний розшук за вчинення цього злочину у складі злочинного угруповання.

Дії обвинувачених кваліфіковано за статтями викрадення, створення злочинної організації, умисне вбивство та порушення недоторканності житла (ч. 3 ст. 146, ч. 1 ст. 255, п. п. 3, 4, 6, 11, 12, ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 162 КК України). Санкція статей передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Одного з лідерів Євромайдану в Корсунь-Шевченківському і журналіста Василя Сергієнка вбили у квітні 2014 року. Його викрали з двору власного будинку, наступного дня тіло знайшли в лісі за 15 кілометрів від міста зі слідами тортур. У всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували із журналістською діяльністю.

З 2015-го по 2017 роки за підозрою у вбивстві затримали п’ятьох осіб: Володимира Горбенка, Валентина Завражина, Романа Недибалюка (обвинувачуються у виконанні викрадення), Володимира Воронкова (обвинувачується у виконанні вбивства) і власника київського спортклубу «Тай» Вадима Мельника (обвинувачується в організації злочину).

У розшуку перебували ще два фігуранти справи: Андрій Іносов, якого підозрюють в організації викрадення, і Валерій Федоров, якого слідство вважає ще одним виконавцем вбивства.

8 грудня 2020 року Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування проти підозрюваного у викраденні та вбивстві журналіста. 1 лютого 2021 року Офіс генерального прокурора повідомив, що передав до суду обвинувальний акт щодо підозрюваного у викраденні, катуванні та вбивстві Сергієнка.

15 квітня 2021 року слідчі Державного бюро розслідувань оголосили нову підозру в справі про викрадення та вбивство Сергієнка. Підозрюваного вже оголосили в розшук, його ім'я прокуратура не розголошувала.

Фото: Rae Allen/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY