detector.media
25.11.2021 14:32
Канал з Луганської області отримав попередження Нацради через комуністичну символіку
Канал з Луганської області отримав попередження Нацради через комуністичну символіку
Ще два регіональні канали також отримали попередження від регулятора.

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення оголосила попередження ТОВ «Телерадіокомпанія "Акцент"» з міста Лисичанськ Луганської області. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 25 листопада.

Позапланову перевірку телеканалу Нацрада провела на підставі звернень народних депутатів, у яких йдеться про мовленя каналу 9 травня 2020 року. Компанія, за їхніми словами, транслювала сюжети із пропагандою символіки комуністичного тоталітарного режиму.

Нацрада промоніторила ефір і зафіксувала трансляцію сюжетів про святкування у Лисичанську Луганської області Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У них використовувалася символіка комуністичного тоталітарного режиму – прапора із зображенням поєднаних серпа і молота та п’ятикутної зірки, а також червоні п’ятикутні зірки із зображенням серпа і молота. Саме тому члени Нацради проголосували за винесення попередження.

Такі ж санкції від регулятора отримали «Дніпро» (юридична особа – ТОВ «Регіональна телерадіокомпанія "МІР-ТВ"», м. Тернівка Дніпропетровської обл.) та «МІ» (юридична особа – ТОВ ТРК «Медіа-інформ», м. Павлоград Дніпропетровської обл.).

За інформацією Нацради, «Дніпро» не дотримується умов ліцензії в частині програмної концепції мовлення. Зокрема, було зменшено частку дитячих передач (за ліцензією їх має бути 1 год./добу, фактично вони були в ефірі тільки 19 хв./добу) і фільмопоказу (за ліцензією – 3 год./добу, а фактично – 19 хв./добу). Натомість удвічі збільшено частку показу інформаційно-аналітичних і публіцистичних передач (із 3 год./добу до 7 год.  42 хв./добу) і культурно-мистецьких передач (із 30 хв./добу до 1 год./добу).

Також компанія протягом 30 робочих днів не подала до Нацради заяву про переоформлення ліцензії на мовлення у зв’язку зі зміною відомостей про керівника, прямого  власника (співвласників) та/або кінцевого бенефіціарного власника (контролера). У ліцензії компанії досі зазначено, що її керівником є Петрова Римма Іванівна, яка померла у 2017 році.

«МІ» також не дотримувався умов ліцензії в частині програмної концепції мовлення, оскільки значно зменшено частку програм власного виробництва (за ліцензією – 20 год./добу, фактично – 4 год./добу).

Нагадаємо, 15 липня Нацрада призначила перевірку ТОВ «Телерадіокомпанія "Акцент"» з міста Лисичанськ Луганської області.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY