detector.media
20.11.2021 10:18
Коломойського запросили на кіпрський суд у справі «ПриватБанку»
Коломойського запросили на кіпрський суд у справі «ПриватБанку»
Адвокати банку опублікували запрошення в газеті «Голос України».

Окружний суд Лімасола (Кіпр) запрошує Ігоря Коломойського до розгляду позову державного «ПриватБанку» на $5,5 млрд. Відповідне оголошення в газеті «Голос України» опублікували адвокати банку, пише «Інтерфакс-Україна».

«Згідно з наказом суду від 15 червня 2021 року, якщо повідомлення про участь у справі не буде подано протягом 30 днів з моменту публікації цього повідомлення, розгляд справи відбуватиметься за відсутності відповідача 1 (Ігоря Коломойського – ДМ)», – йдеться в оголошенні.

3 квітня 2020 року «ПриватБанк» подав новий позов до кіпрських судів, зокрема до Окружного суду Лімасола, вимагаючи відшкодування збитків у розмірі $5,5 млрд через шахрайські схеми його колишніх акціонерів Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також експершого заступника голови правління Тимура Новікова і двох кіпрських компаній – PrimeCap (Cyprus) Limited і Duxton Holdings Limited.

Нагадаємо, що 5 березня 2021 року проти Коломойського запровадили санкції США. Його звинувачують у корупції і підриві демократії в Україні. Санкції також запроваджені проти родичів Коломойського. Бізнесмену і членам його родини заборонений в’їзд до США.

Ігор Коломойський – український олігарх і політичний діяч, співвласник групи «Приват» та кінцевий бенефіціарний власник телеканалу «1+1». Цього року Коломойський опинився на четвертому місці в українському списку Forbes зі статками у 1,8 мільярда доларів.

Фото: «УП»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY