detector.media
19.11.2021 18:21
Австрійського ексканцлера Курца позбавили депутатської недоторканності
Австрійського ексканцлера Курца позбавили депутатської недоторканності
Його підозрюють у витраті бюджетних коштів на самопіар в австрійських ЗМІ.

Національна рада Австрії (це нижня палата Федеральних зборів, парламенту Австрійської Республіки — ДМ) проголосувала за позбавлення ексканцлера Австрії та лідера «Австрійської народної партії» (АНП) Себастьяна Курца депутатської недоторканності. Про це пише Spiegel online.

Це зробили для завершення антикорупційного розслідування щодо нього через підозри у пособництві хабарництву. Рішення ухвалили одноголосно.

Сам Курц підтримав рішення Національної ради. Раніше він казав, що буде радий втратити імунітет, оскільки це дозволить йому через суд довести свою невинуватість.

Курц удруге очолив уряд Австрії в січні 2020 року. Його партія входить до коаліції з «зеленими». Втім, представники цієї політсили також виступили за заміну федерального канцлера Австрії Курца на «людину з бездоганною репутацією».  

Нагадаємо, що прокуратура Австрії розпочала розслідування проти канцлера Себастьяна Курца за звинуваченням у хабарництві і посадових злочинах. Зокрема, канцлера підозрюють у підкупі ЗМІ задля створення позитивного іміджу.

Сам Курц пішов у відставку невдовзі після скандалу

Фото: occrp

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY