detector.media
17.11.2021 16:35
Держгеокадастр обмежив доступ до інформації про ділянки з маєтками Медведчука
Держгеокадастр обмежив доступ до інформації про ділянки з маєтками Медведчука
Напередодні «Схеми» встановили, що санкції РНБО не завадили масштабному переплануванню та реконструкції маєтку політика у Пущі-Водиці.

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру обмежила доступ до відомостей про земельні ділянки з маєтками нардепа «ОПЗЖ» Віктора Медведчука.

Журналісти програми «Схеми» звернули увагу, що у публічній кадастровій карті  перестали відображатися відомості щодо власників земельних ділянок, на яких розміщені маєтки родини Медведчука (на вулиці Медвинській у Києві та у лісі в Пущі-Водиці).

При спробі отримати інформацію система видає повідомлення «Доступ до відомостей обмежено». Однак доступ до аналогічної інформації, наприклад, сусідів політика залишається відкритим.

У коментарі «Схемам» т.в.о. голови Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Сергій Завадський зазначив, що це зробили, «щоб не вчинялися будь-які дії, в частині переоформлення прав», оскільки «згідно з рішенням РНБО накладено санкції щодо активів певних осіб, зокрема Медведчука».

На зауваження, яким чином приховування власника від громадськості від цього убезпечує, Завадський зазначив: «Ділянка на публічній кадастровій карті є. Але не можна отримати витяг. А реєстрацію права здійснює Мін’юст. Обмеження тільки в отриманні витягу».

12 листопада «Схеми» опублікували «унікальні креслення» маєтку Віктора Медведчука у Пущі-Водиці і встановили, що попри санкції він знайшов гроші на оплату ремонту, який наразі триває у будинку.

Маєток звели на колишній території державних дач. Ці землі були приватизовані на початку 2000-х, за свідченнями екскерівника Фонду держмайна Михайла Чечетова, незаконно, нібито через тиск особисто Медведчука.

Загалом журналісти «Схем» нарахували у палаці Медведчука 114 приміщень. Загальна площа будинку відповідно до декларації – 2 113 квадратних метрів.

Колаж:  «Схеми»/«Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY