detector.media
16.11.2021 15:05
Потураєв сподівається, що Ткаченко залишиться міністром, а «розбіжності будуть вирішені належним чином»
Потураєв сподівається, що Ткаченко залишиться міністром, а «розбіжності будуть вирішені належним чином»
При цьому Євгенія Кравчук сказала, що фракція «Слуги народу» начебто також не підтримує відставку Ткаченка.

Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв заявив журналістам, що його комітет не підтримує відставку Олександра Ткаченка з посади міністра культури та інформаційної політики України. Його цитує «Інтерфакс-Україна». 

«У нас була розмова з паном Олександром – і ми сподіваємося, що всі розбіжності будуть вирішені належним чином, і міністерство продовжить працювати на чолі з чинним міністром Ткаченком. Така позиція, наскільки мені відомо, всіх членів нашого комітету», – сказав Микита Потураєв.

Заступниця Потураєва Євгенія Кравчук додала, що фракція «Слуги народу» також не підтримує відставку Ткаченка. За її словами, члени комітету планують у вівторок зустрітися з Ткаченком для «отримання ясності з кадрового питання» та обговорення перспектив бюджету на 2022 рік для гуманітарної сфери та креативних індустрій.

«Я не спілкувалася з усіма колегами, але виходячи з тих розмов, які у мене були на з'їзді, на засіданні фракції, то переважна більшість також не підтримують цієї відставки. Моя думка: пан Ткаченко відповідає займаній посаді. Можливо, це його рішення було досить емоційним», – сказала Євгенія Кравчук.

Нагадаємо, 11 листопада Ткаченко офіційно повідомив, що написав заяву на звільнення з посади міністра культури та інформаційної політики.

Причиною відставки Ткаченко назвав рішення Кабміну щодо виокремлення Держкіно зі складу МКІП та бюджет на культуру у 2022 році.

15 листопада спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив, що апарат парламенту одержав заяву Олександра Ткаченка про відставку.

У 2008 році Олександр Ткаченко очолив «1+1 media», у 2019 році склав повноваження очільника медіагрупи, адже був обраний до Верховної Ради за списком «Слуги народу». На посаду голови Мінкульту був призначений 4 червня 2020 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY