detector.media
11.11.2021 11:40
Україна отримала дані про збільшення концентрації військ Росії на кордонах – Зеленський
Україна отримала дані про збільшення концентрації військ Росії на кордонах – Зеленський
Зеленський де-факто визнав повідомлення західних ЗМІ, однак розкритикував тих, хто в соцмережах та в медіа «здійняв ґвалт».

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що західні партнери надали Києву дані про збільшення концентрації військ Росії на кордонах України.

У відеозверненні 10 листопада Зеленський заявив, що партнери надали дані про «активне переміщення російських військ вздовж українських кордонів та збільшення їхньої концентрації».

«Увесь світ чітко бачить, хто саме хоче миру, а хто концентрує майже 100 тисяч військових на нашому кордоні», – заявив Зеленський.

Президент додав, що українська армія та розвідка готові до будь-якого сценарію, а на восьмому році війни така поведінка Росії «не дивує і не лякає».

Однак Зеленський розкритикував тих, хто в соцмережах та в медіа «здійняв ґвалт».

«Шановні, обстріли, скупчення та переміщення військ відбувається на фронті восьмий рік поспіль. Психологічний тиск Росії на нас давно не діє… Ваша паніка точно не допоможе, але може допомогти противнику, може стати частиною інформаційної війни та принести країні не меншу шкоду, ніж бойові дії», – заявив Зеленський.

1 листопада видання Politico оприлюднило нові супутникові фотографії, які, за його даними, підтверджують повідомлення The Washington Post від 30 жовтня про те, що Росія знову накопичує війська і військову техніку на кордоні з Україною.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України спростувало повідомлення американських ЗМІ, заявивши, що додаткове перекидання російських підрозділів до державного кордону з Україною не зафіксовано.

Секретар РНБО Олексій Данілов назвав публікації The Washington Post та Politico щодо стягування військ РФ «свідомою дезінформацією всього суспільства».

Однак канал CNN повідомив, що директор ЦРУ Вільям Бернс, який на початку листопада відвідав Москву, попередив російське керівництво про пильну увагу США до пересування російських військ поблизу українського кордону.

За даними журналістів, Бернс застеріг Кремль від можливих намірів провести будь-які наступальні операції проти України, а після зустрічей у Росії директор ЦРУ зателефонував президентові України Володимиру Зеленському. 4 листопада до Києва було направлено високопоставленого співробітника Держдепу. 

У Пентагоні заявили, що уважно стежать за переміщенням військ РФ біля кордонів України.

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY