detector.media
09.11.2021 16:15
В Україні запустили нове онлайн-видання про культуру та внутрішній туризм «Тиктор медіа»
В Україні запустили нове онлайн-видання про культуру та внутрішній туризм «Тиктор медіа»
Наразі видання збирає кошти на розвиток.

В Україні запустили нове онлайн-видання про культуру та внутрішній туризм «Тиктор медіа».

Видання назване іменем українського медіамагната і видавця Івана Тиктора, щоб «привернути увагу до його прогресивних рішень у медіабізнесі та книговиданні».

Читачам «Тиктор медіа» обіцяють розповідати новини культури та видавничого ринку України, знайомити з культурними діячами та книжковими новинками, давати ідеї для мандрівок.

Співзасновниці видання — Мар’яна Хемій та Ірина Стахурська.

Мар’яна Хемій працювала головною зберігачкою фондів Музею книги і друкарства України, випусковою редакторкою «Читомо», PR-, event- та SMM-менеджеркою видавництва «Комора», понад рік обіймала посаду головної редакторки блогу Yakaboo. Наразі співпрацює як редакторка з Bazilik Media. Як фрілансерка вона дописує для The Ukrainians, Yabl, Telegraf, «Локальної історії» та іших видань.

Ірина Стахурська очолює пресслужбу одного з великих українських агропромислових холдингів. Книжкова оглядачка, з 2017 року веде власний книжковий блог в Instagram. З 2019 року і донедавна була авторкою блогу Yakaboo.

Наразі «Тиктор медіа» збирає донати — планують зібрати 150 тисяч грн за 30 днів.

«У разі успіху кампанії зі збору коштів на сайті буде створена інтерактивна мапа України, яка міститиме кілька категорій — мистецькі фестивалі, музеї, видавництва, книгарні, письменники, ілюстратори та інші. Назви не тільки відображатимуться на карті за місцем розташування, проживання чи створення, кожен з об'єктів також міститиме коротку довідку. Також плануємо створювати матеріали, що міститимуть інтерактивні тематичні екскурсії, популяризуючи в такий спосіб як локації, так і культурні продукти, пов'язані з ними», — йдеться на сайті видання. 

Раніше мережа «Район.in.ua» запустила перше видання на Львівщині.

Ілюстрація: tyktor.media

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY