detector.media
04.11.2021 16:46
Режисер Роман Бондарчук завершив зйомки стрічки «Редакція»
Режисер Роман Бондарчук завершив зйомки стрічки «Редакція»
Робота журналіста затягує головного героя «до химерного світу постправди, де факти не мають жодного значення, а реальність не збігається з тим, що про неї пишуть в газеті».

Завершились зйомки стрічки з робочою назвою «Редакція» режисера Романа Бондарчука, про що повідомила пресслужба проєкту.

Виробництвом драми з елементами комедії займаються кінокомпанії «Мун Мен» та «Південь Фільм». Зйомки тривали з липня 2021 року в Херсоні та області.

За сюжетом, молодий науковець Юра випадково стає свідком підпалу лісу. Він несе фотографії підпалювачів до редакції місцевої газети, щоб розголос у ЗМІ допоміг викрити злочинців, але за збігом обставин залишається працювати журналістом.

Нова робота затягує його до химерного світу постправди, де факти не мають жодного значення, а реальність навколо практично ніколи не збігається з тим, що про неї пишуть в газеті.

Водночас нова професія допомагає Юрі знайти справжню дружбу і кохання.

У ролях: Римма Зюбіна, Андрій Кирильчук, Василь Кухарський, Олександр Ганноченко, журналіст Дмитро Багненко, режисерка Жанна Озірна, драматург Максим Курочкін та блогер Сергій Іванов.

Співавторки сценарію — Алла Тютюнник та Дар’я Аверченко.

«Редакція» створюється в межах копродукції України та Німеччини. Реліз заплановано на 2023 рік.

Нагадаємо, Роман Бондарчук — лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка (номінація «Кіномистецтво», 2019 рік), а також національних і міжнародних кінофестивалів. Як режисер документальних фільмів він співпрацював із телеканалами MDR, ZDF, ARTE та іншими. Серед найвідоміших його стрічок — «Вулкан» та «Українські шерифи».

Фото: Дар’я Аверченко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY