detector.media
04.11.2021 08:38
Лауреатом Букерівської премії 2021 року став Деймон Галгут з романом «Обіцянка»
Лауреатом Букерівської премії 2021 року став Деймон Галгут з романом «Обіцянка»
Свій перший роман Галгут написав у віці 17 років і відтоді тричі потрапляв до шортлиста Букерівської премії.

Лауреатом Букерівської премії 2021 року став південноафриканський драматург і прозаїк Деймон Галгут зі своїм дев'ятим романом «Обіцянка». Про це йдеться на сайті премії.

Свій перший роман Галгут написав у віці 17 років і відтоді тричі потрапляв до шортлиста Букерівської премії. Зараз йому 57, за свою кар'єру письменник отримав чимало нагород, а за його книгою «Кар'єр» знято два фільми. 

Галгут виріс у Преторії, де розгортається дія книги «Обіцянка», зараз живе в Кейптауні. Коли його запитали, чому він став письменником, він розповів, що в дитинстві у нього була лімфома, і він «навчився асоціювати книги та історії з певною увагою та комфортом». Зараз письменник працює над збіркою оповідань.

Нагадаємо, лауреатом Міжнародної Букерівської премії (яка заснована у 2005 році) у 2021-му став французький письменник Давід Діоп із романом «Вночі вся кров чорна» (At Night All Blood is Black).

У 2020 році Букерівську премію отримав шотландсько-американський письменник Дуглас Стюарт за дебютний роман «Шуґі Бейн».

Фото: gettyimages

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY