detector.media
03.11.2021 18:41
МКІП щодо санкцій проти прихильника «ДНР» Гойко Мітича: Запит надіслано СБУ
МКІП щодо санкцій проти прихильника «ДНР» Гойко Мітича: Запит надіслано СБУ
МКІП: У «чорному списку» можуть бути не лише громадяни Росії.

Міністерство культури та інформаційної політики надіслало запит до СБУ щодо уточнення можливості перебування сербського та німецького актора Гойко Мітича у переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України.

У коментарі «Детектору медіа» Мінкульт повідомив, що станом на 28 жовтня Гойко Мітич відсутній у відповідному «чорному списку». Однак до нього можуть бути внесені не лише громадяни Росії. Відповідно, діячі культури з цього списку не можуть гастролювати в Україні, а кіно та серіали з ними заборонені для трансляції.

Міністерство нагадало, що підставою для внесення людини до «чорного списку» є подання РНБО, СБУ або Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. У зв’язку з цим Мінкульт надіслав запит «Детектора медіа» щодо Мітича до СБУ.

Гойко Мітич набув популярності у 1960-их роках як виконавець ролей індіанців у вестернах виробництва НДР, зокрема ролі Чингачгука, героя творів Джеймса Фенімора Купера.

З відкритих джерел відомо, що він є симпатиком терористичних псевдореспублік, створених РФ на сході України, і у 2019 році перебував в окупованому Донецьку. У 2017 році він приїжджав до окупованого Севастополя на кінофорум «Золотий витязь».

Зараз фільми з Мітичем транслюються на українському телебаченні.

Фото: Gennady Avramenko/Epsilon/Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY