detector.media
03.11.2021 13:22
33% українців вважають припустимими обмеження роботи ЗМІ в інтересах нацбезпеки – дослідження
33% українців вважають припустимими обмеження роботи ЗМІ в інтересах нацбезпеки – дослідження
А більше 42% опитаних нічого не чули про конфлікт «Зворотного відліку» з Офісом президента.

Третина українців (33,8%) вважають припустимими обмеження роботи ЗМІ в інтересах нацбезпеки, якщо треба запобігти загрозам для країни. Про це йдеться в результатах дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова на замовлення видання «Обозреватель».

При цьому 48,2% респондентів вважають неприпустимими будь-які обмеження свободи слова та втручання влади у роботу ЗМІ, а 5,6% вважають обмеження роботи ЗМІ припустимими незалежно від мети.

Також опитування стосувалося публічного конфлікту між Офісом президента та Суспільним, в якому свою позицію висловили й інші ЗМІ, які звинуватили владу у цензурі і тиску. Більшість респондентів зазначили, що нічого не знають про цей конфлікт (42,7%) або не можуть визначитися зі своїм ставленням до нього (12,3%). 36,1% респондентів у цій суперечці більше довіряють журналістам, а 8,7% більше довіряють владі.

Дослідження проводилось з 23 по 27 жовтня 2021 року методом телефонного опитування. Було опитано 1200 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,9% з імовірністю 0,95.

Раніше опитування Київського міжнародного інституту соціології показало, що про міжнародне розслідування Pandora Papers знають 61,7% опитаних українців. 77,1% респондентів вважають неприпустимим, щоб найвищі посадовці і провідні політики володіли офшорними рахунками за кордоном. 15,6% опитаних вважають, що в цьому немає нічого поганого.

Фото: istockphoto.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY