detector.media
01.11.2021 17:05
Церемонія вручення Нобелівської премії миру відбудеться в Осло 10 грудня
Церемонія вручення Нобелівської премії миру відбудеться в Осло 10 грудня
Комітет розраховує на особисту присутність цьогорічних лауреатів – російського журналіста Дмитра Муратова та філіппінської журналістки-розслідувачки Марії Ресси.

Церемонія вручення Нобелівської премії миру відбудеться в Осло 10 грудня, повідомляє Reuters з посиланням на заяву комітету.

Комітет розраховує на особисту присутність на церемонії цьогорічних лауреатів – головного редактора російського видання «Новая газета» Дмитра Муратова та філіппінської журналістки Марії Ресси.

Усі Нобелівські премії, крім однієї, присуджуються в Стокгольмі. Премія миру – єдина, яка вручається в Осло.

У 2020 році через пандемію церемонія особистого вручення Нобелівської премії миру представникам Всесвітньої продовольчої програми ООН була скасована.

Нобелівська премія миру-2021 була присуджена журналістам Муратову та Рессі «за зусилля щодо захисту свободи вираження поглядів, що є передумовою демократії та стійкого миру».

Муратов заявив, що має намір перевести частину Нобелівської премії фонду «Круг добра», який допомагає дітям із важкими і рідкісними захворюваннями. Фонд був створений на початку 2021 року президентом РФ Володимиром Путіним. Туди спрямовуються кошти від оподаткування росіян, які заробляють більше 5 млн рублів на рік.

Фото: Ragnar Singsaas/Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY