detector.media
01.11.2021 10:48
Помер український письменник, автор «Сторожової застави» Володимир Рутківський
Помер український письменник, автор «Сторожової застави» Володимир Рутківський
Письменник хворів на коронавірус.

На 85-му році життя помер український письменник, лауреат Шевченківської премії Володимир Рутківський. Про це повідомила бібліограф Національної бібліотеки України для дітей Наталя Марченко. У видавництві «Абабагаламага» уточнили, що Рутківський пішов з життя внаслідок коронавірусної хвороби.

«Володимир Рутківський – письменник із необмеженим ресурсом фантазування та любові! Іржа дорослості ніколи не торкалася його потужної дитячої вибухової уяви, а гіркий життєвий досвід і на мить не пригасив всеперемагаючої сердечності.

Він пише поза "концептами" й "моделями", "вимогами ринку" й "настановами сьогодення". Пише від душі, від повноти божого дару та непідробної щиросердної цікавості до життя і людей.

Книжки Рутківського обеззброюють і притягують дитячою відвертістю та чистотою, глибиною переживання "миті життя", відкритістю письменницького погляду на людину та вірою у всеперемагаюче добро у кожному з нас.

Творчість Володимира Рутківського знаменувала собою постання новітнього канону вітчизняної літератури для дітей і юнацтва в Україні та назавжди залишиться однією зі знакових віх у її розвитку», – написала Наталя Марченко.

Володимир Рутківський народився на Черкащині, вищу освіту здобував у Одесі, там же згодом мешкав та працював. У доробку автора кілька поетичних збірок, тетралогія про козаків-Джурів, історичний роман «Сині води», роман-легенда «Сторожова застава» (екранізований у 2017-му) та багато інших творів.

У 2011 році Володимир Рутківський став переможцем «Книги року ВВС». У 2012-му він отримав Шевченкіську премію.

Фото: zaxid.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY