detector.media
26.10.2021 20:22
Верховний Суд відповів на слова Данілова про небезпеку «суддівської корпорації» мемом «Чого ми хочемо?»
Верховний Суд відповів на слова Данілова про небезпеку «суддівської корпорації» мемом «Чого ми хочемо?»
У такий спосіб Верховний суд, імовірно, зреагував на слова Данілова, що «судова корпорація зі своїми правилами і взаємовідносинами не менш небезпечна для нашої країни, ніж олігархи».

На своїй сторінці у фейсбук Верховний суд України опублікував мем «Чого ми хочемо?» (All the Things), висміюючи Раду національної безпеки та оборони (РНБО), яка начебто порушує суддівську незалежність – водночас бажаючи незалежного суду.

У дописі вони уточнили, що «безпідставна критика судової влади підриває основи державності».

Імовірно у такий спосіб вони зреагували на слова секретаря РНБО Олексія Данілова, які пролунали в інтерв’ю «РБК-Україна». Данілов стверджує, що суддівська корпорація не менш небезпечна, ніж олігархи. 

«Так, судова корпорація зі своїми правилами і взаємовідносинами не менш небезпечна для нашої країни, ніж олігархи. Вони будь-яке питання можуть відкласти, перенести, підняти, прискорити, уповільнити. І вони до цього ставляться філософськи, вони так бачать», – сказав він. 

Його слова прокоментував глава «Фундація DEJURE» Михайло Жернаков, який вважає, що суддівська корпорація невіддільна від олігархів – це одне ціле. 

«Другий день на болотах судової системи стоїть вий, спричинений словами Секретаря РНБО Данілова про те, що недоброчесна суддівська корпорація шкодить Україні не менше, ніж олігархи. Данілов правий і неправий одночасно. Правий – бо шкодить судова мафія точно не менше. Неправий – бо порівнювати цих суб'єктів некоректно, вони – єдине ціле», – написав він. 

Мем «Чого ми хочемо?» (All the Things) часто використовується для висміювання протиріччя між декларованим наміром та реальною дією. Вперше мем у своєму блозі виклала американська художниця Еллі Брош у 2010 році. Вона обігрувала, яка зараз «зробить всі речі», оскільки «вже доросла», але потім фіксує поступове вигорання, яке закінчується «сидінням в інтернеті».

Але з того часу шаблон мему змінився і пропонований варіант вперше з’явився на російському іміджборді у 2012 році.

Нагадаємо, що РНБО запустила систему моніторингу олігархів. Раніше, за його словами, РНБО отримала завдання розробити і ввести в експлуатацію «сучасну інформаційно-аналітичну систему, яка має систему третього класу найвищого рівня складності». 

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY