detector.media
24.10.2021 13:47
В киргизькому ютубі з’явився канал, автор якого переспівує антикорупційні журналістські розслідування в традиціях народної музики (ВІДЕО)
В киргизькому ютубі з’явився канал, автор якого переспівує антикорупційні журналістські розслідування в традиціях народної музики (ВІДЕО)
За основу він бере розслідування знайомого журналіста, на якого раніше скоювали напад, а далі переспівує їх під музичний супровід.

Кілька місяців назад на ютубі з’явився канал «Айт Айт Десе», який веде аким (співак-імпровізатор, близький до традиції народного виконання - ДМ.) Болот Назаров, який переспівує журналістські розслідування. 

На каналі вже опубліковано кілька десятків роликів, в яких Назаров, використовуючи імовірно антикорупційні розслідування свого товариша та партнера журналіста-розслідувача Болота Темірова, буквально переспівує їхній сюжет.

Під відеоряд з графіками та документами корупційно-родинних схем, акомпануючи самому собі музичними інструментами. У 2017 році він став переможцем конкурсу молодих акимів «Жаш тандай».

Болот Теміров – журналіст-розслідувач, розвінчувач фейків і автор ютуб-каналу Temirov live. Раніше був головним редактором Factcheck.kg – після публікації статті про корупцію одного чиновника на нього скоїли напад (найімовірніше йдеться про корупційні справи колишнього замісника голови Державної митниці Райимбека Матраимова). Теміров вважає, що саме цей чиновник замовив напад на нього.

У лютому 2021 року отримав нагороду «Поборник боротьби з корупцією» від Держдепартаменту США.

Нагадаємо, що засновники казахстанського суспільно-політичного інтернет-видання HOLA News Алішер Кайдаров, Аділет Турсинбек й редакторка Заріна Ахматова заявили, що йдуть з проєкту, оскільки «поступилися основним принципом» й видалили новину, через яку їхній сайт, імовірно, заблокували на 10 днів. Відповідальності за блокування ніхто так і не взяв. 

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY