detector.media
20.10.2021 10:46
В Узбекистані журналістам «Радіо Свобода» погрожують вбивством напередодні виборів президента
В Узбекистані журналістам «Радіо Свобода» погрожують вбивством напередодні виборів президента
Погрози надходять з анонімних облікових записів, журналістів звинувачують у нібито «організації заколоту».

В Узбекистані працівники «Радіо Озодлік» (місцеве бюро «Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода») повідомили, що отримують погрози від невідомих людей. Це відбувається напередодні президентських виборів у країні, запланованих на 24 жовтня.

Так, протягом 16 жовтня в Telegram-каналі «Радіо Озодлік» з'явилися десятки повідомлень з образами та погрозами вбивством і насильством на адресу журналістів, які супроводжувались зображеннями з порнографічними елементами. 

Більшість повідомлень надійшли з анонімних облікових записів, які стверджували, що метою «Радіо Озодлік» нібито є «організувати заколот в Узбекистані, порушити мир і дискредитувати президента».

Співробітникам «Радіо Озодлік» вдалося з'ясувати, що як мінімум дві загрози виходили від акаунтів користувачів, які просувають політику уряду щодо збройних сил.

Президент медіакорпорації «Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода» Джеймі Флай назвав погрози «огидними» і закликав уряд Узбекистану негайно припинити тактику залякування незалежних ЗМІ.

У країні перед президентськими виборами почастішали арешти і напади на блогерів і журналістів. Сайт «Радіо Озодлік» раніше неодноразово піддавався тривалим блокуванням в Узбекистані, а в 2005 році тут закрився офіс філії. Також журналістів не акредитовують на офіційні заходи.

Нагадаємо, в Казахстані інтернет-видання HOLA News було змушено видалити новину про офшори третьої дружини експрезидента Нурсултана Назарбаєва. Через цей матеріал сайт блокували 10 днів. Після видалення новини засновники проєкту вийшли з нього, оскільки «поступилися основним принципом».

Фото: ozodlik.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY