detector.media
05.10.2021 17:50
Міністр фінансів про конфлікт «Укрексімбанку» і «Схем»: ЗМІ мають право ставити будь-які запитання
Міністр фінансів про конфлікт «Укрексімбанку» і «Схем»: ЗМІ мають право ставити будь-які запитання
Сергій Марченко: Мене неприємно здивувала ця ситуація, очевидно і зрозуміло, що журналісти мають право і повинні ставити будь-які запитання.

Міністр фінансів Сергій Марченко вважає, що керівництво «Укрексімбанку» мало зробити все для того, щоб не допустити навіть теоретичного конфлікту з журналістами «Схем».

У коментарі «Інтерфакс-Україна» міністр закликав до «справедливого вирішення конфлікту» з повагою до цінностей свободи слова.

«Я вважаю, що будь-які конфлікти з журналістами неприпустимі! Очевидно і зрозуміло, що журналісти мають право і повинні ставити будь-які запитання, а всі представники держави зобов'язані і повинні відповідати на ці запитання настільки, наскільки це можливо», – сказав Марченко.

Марченко повідомив, що запросив повну інформацію про конфлікт.

«Має бути і реакція правоохоронців, оскільки журналісти подали відповідну заяву», – сказав міністр фінансів.

Інцидент між журналістами «Схем» та охороною «Укрексімбанку» стався 4 жовтня в Києві у центральному офісу банку на вулиці Антоновича.

Як розповіли журналісти «Схем», знімальна група записувала інтерв'ю з очільником банку Євгеном Мецгером. Однак після одного із запитань він начебто наказав працівникам фінустанови забрати в журналістів камери та стерти матеріал. Знімальну групу близько години не випускали з приміщення, розмови з працівниками установи під час подій вдалося зафіксувати на аудіо.

Поліція вже відкрила провадження за фактом перешкоджання журналістам.

Однак «Укрексімбанк» оприлюднив власну версію подій. У пресслужбі фінустанови заявили, що 16 вересня отримали від «Радіо Свобода» запит щодо інтерв'ю з головою правління банку «згідно з переліком питань у запиті», після чого було узгоджена зустріч на 4 жовтня.

Пресслужба банку стверджує, що під час інтерв’ю журналіст Кирило Овсяний поставив низку питань, які становлять банківську таємницю та нібито «висловив припущення щодо допущених банком порушень у рамках відповідних правовідносин».

Як стверджують у банку, подальша розмова відбувалася у форматі «офрекорд», після чого журналіст з оператором без будь-якого перешкоджання залишили приміщення банку, з усією записуючою та освітлювальною технікою.

Фото: пресслужба Міністерства фінансів України 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY