detector.media
03.10.2021 17:19
Керівництво Малої Опери передумало й дозволило показ фільму «Офшор 95», який раніше скасувало
Керівництво Малої Опери передумало й дозволило показ фільму «Офшор 95», який раніше скасувало
Показ фільму відбудеться о 19:00.

Редакція незалежної розслідувальної агенції «Слідство.Інфо» повідомила, що показ їхнього розслідувального фільму про ймовірні офшори президента України Володимира Зеленського таки відбудеться в «Малій Опері». Про це вони написали у своєму фейсбуці.

Редакція подякувала аудиторії за підтримку й за пропозиції локацій навзамін старій від небайдужих громадян/ок. Але «керівництво Малої Опери схаменулося і дозволило показати прем’єру фільму-розслідування "Офшор 95"».

Показ фільму відбудеться о 19:00 у приміщенні «Малої Опери» (вулиця Дегтярівська, 5, Київ). Також відбуватиметься трансляція на ютуб-каналі.

Видання «Українська правда» пише, що їхні журналісти зв'язалися з працівниками КМДА, які розповіли, що після рішення директора «Малої Опери» все ж таки дозволити показ, у КМДА зателефонував чоловік, який представився начальником СБУ і пригрозив «проблемами, якщо показ все ж відбудеться».

УП дзвонила за номером, з якого телефонували у КМДА. Чоловік, який взяв слухавку, відмовився представитись і збив дзвінок після питання, чи працює він у СБУ. Згодом Служба безпеки України заперечила свою причетність до цієї історії. 

Нагадаємо, що редакція «Слідство.Інфо» на 3 жовтня запланувала прем'єру розлідування про ймовірні офшори президента Володимира Зеленського. Однак за кілька годин до прем'єри керівництво Малої Опери відмовило у проведенні заходу, посилаючись на відсутність світла чи початок ремонту. 

Фільм від «Слідство.Інфо» – це частина міжнародного розслідувального проєкту Pandora Papers. Pandora Papers – це глобальний витік документів (2,94 терабайтів фінансових даних), із яких стало відомо про секретні активи, таємні угоди та приховані статки найбагатших людей з усього світу.

У Pandora Papers зібрана інформація про активи і таємні угоди 130 найбагатших людей світу, серед яких понад тридцять топполітиків. Публікації різних видань заплановані сьогодні на після 19:00

Над документами працювала команда з понад шестисот журналістів із 117 країн – члени незалежної міжнародної мережі розслідувачів The International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), які раніше розслідували Panama Papers, Paradise Papers та FinCEN. «Слідство.інфо» представляло Україну в цьому проєкті.

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY