detector.media
27.09.2021 10:44
«Укртелеком» з 2022 року припинить обслуговувати систему централізованого оповіщення
«Укртелеком» з 2022 року припинить обслуговувати систему централізованого оповіщення
Серед причин - зношеність обладнання системи, відсутність запчастин і технічної підтримки з боку виробників, недостатнє фінансування та нестача фахівців.

АТ «Укртелеком» з 2022 року припинить обслуговувати систему централізованого оповіщення, про що повідомила пресслужба.

«Враховуючи технічну зношеність обладнання системи оповіщення, відсутність запчастин і технічної підтримки апаратури з боку виробників обладнання, виробленого ще за часів СРСР, часті випадки відмови в укладенні договорів щодо фінансування робіт та послуг з боку окремих обласних (місцевих) державних адміністрацій чи здійснення фінансування у неповному обсязі, а також нестачі достатньої кількості фахівців, здатних проводити відповідні роботи, АТ "Укртелеком" припиняє з 2022 року надавання послуги експлуатаційно-технічного обслуговування застарілого обладнання територіальних автоматизованих систем оповіщення», – зазначається на сайті підприємства.

Директор з корпоративних відносин «Укртелекому» Іван Коломоєць вважає, що підтримкою апаратури системи оповіщення мають займатися спеціалізовані компанії чи підприємства, а «Укртелеком» зосередиться на розбудові оптичної інфраструктури та впровадженні нових ІТ- та телекомпослуг.

Про своє рішення АТ «Укртелеком» повідомив департаменти/управління цивільного захисту, оборони та взаємодії з правоохоронними органами обласних державних адміністрації, на балансі яких, як правило, перебуває апаратура і технічні засоби оповіщення. Тепер вони мають провести закупівлі послуг з експлуатаційно-технічного обслуговування апаратури та технічних засобів оповіщення.

Нагадаємо, 16 серпня ефір усіх телеканалів у цифрі був перерваний нерухомим текстовим повідомленням про вакцинацію. У пресслужбі цифрового провайдера-оператора «Зеонбуду» повідомили, що це тест для перевірки роботи «Системи попередження».

У Держспецзв'зку повідомили, що після запуску мультиплексу МХ-7 в Україні запрацює система сповіщення громадян про надзвичайні події.

Фото: mil.in.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY