detector.media
23.09.2021 12:24
Венедіктова про строки розслідування замаху на Шефіра: «Тут не йде лік на години, тому що ми стикнулися з професіоналами»
Венедіктова про строки розслідування замаху на Шефіра: «Тут не йде лік на години, тому що ми стикнулися з професіоналами»
На її думку, це був «гарно побудований замах».

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова в ефірі телеканалу «Україна 24» прокоментувала замах на першого помічника президента України Сергія Шефіра та відповіла на питання, чи можна розкрити цю справу «по гарячих слідах».

«Чи можливо це зробити якнайшвидше – за дві-три доби? Тут не йде лік на години, тому що, вибачте, там простаки не працювали. В цій безпосередньо справі ми стикнулися з професіоналами. В нас відпрацювали безпосередньо на місці події експерти-криміналісти, відпрацювала службова собака, відпрацювали люди, які розуміються на тому, що відбувається. Це був гарно побудований замах, і, в принципі, люди знали, що вони робили. Тому так швидко, виходячи з професіоналізму пострілів, ми розуміємо, що це зробити неможливо», – вважає Ірина Венедіктова.

22 вересня близько 10-ї години ранку неподалік села Лісники Київської області невідомі обстріляли автомобіль першого помічника президента України Сергія Шефіра. Наразі триває поліцейська спецоперація із затримання стрілків.

В автомобіль влучило більше десяти куль, водій отримав поранення. Шефір ушкоджень не отримав. Водія прооперували, і, за даними МВС України, його життю нічого не загрожує.

Правоохоронці розпочали провадження з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 ККУ).

Радник керівника ОП Михайло Подоляк назвав обстріл автомобіля Шефіра «спробою демонстративного вбивства» і пов’язав інцидент «із боротьбою проти олігархів».

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв дати нападникам на свого першого помічника Сергія Шефіра «сильну відповідь» і запевнив, що інцидент не вплине на його курс «детінізації економіки та боротьби із криміналітетом». 

Правоохоронці назвали три основні версії мотивів замаху: державна діяльність Шефіра, тиск на керівництво країни та дестабілізація політичної ситуації в Україні.

Сергій Шефір – давній бізнес-партнер Володимира Зеленського, також був одним із лідерів його виборчого штабу. У травні 2019 року Шефір став першим помічником президента.

Фото: zbruc.eu

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY