detector.media
22.09.2021 18:57
«Мафія, яка перейшла у великі фінансові групи». Зеленський прокоментував замах на Шефіра з Нью-Йорка (ВІДЕО)
«Мафія, яка перейшла у великі фінансові групи». Зеленський прокоментував замах на Шефіра з Нью-Йорка (ВІДЕО)
Він сказав, що не буде прямо когось обвинувачувати, але сам сприймає спробу вбивства свого помічника як тиск на себе.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що одним з пояснень замаху на свого помічника Сергія Шефіра є реакція олігархів на зміни. Його слова з Нью-Йорку передає телеканал «Дом». 

На його думку, це вперше з 2014 року відбувається такий тиск на президента та його оточення. Він вважає, це реакція різних політико-фінансових груп на курс і діяльність президентської команди щодо обмеження їх впливу в Україні. 

«Це говорить про те, що, якщо раніше все контролювалося різними групами, то сьогодні з їх рук це йде. Тому я вважаю, що це одна з можливих версій того, що, на жаль, сталося», – сказав Зеленський.

Замах на Шефіра президент розглядає як тиск безпосередньо на нього. При цьому від прямих звинувачень Зеленський утримався і запропонував дочекатися закінчення слідства. Однак обмовився про мафію, яка в Україні перейшла у великі фінансові групи. Він висловив сумнів, що безпосередніх виконавців замаху вдасться знайти.

Нагадаємо, що 22 вересня близько 10-ї години ранку неподалік від села Лісники Київської області невідомі обстріляли автомобіль першого помічника президента України Сергія Шефіра. Наразі триває поліцейська спецоперація із затримання стрілків.

В автомобіль влучило більше десяти куль, водій отримав поранення. Шефір ушкоджень не отримав, але знаходиться в шоковому стані. Водія прооперували, і, за даними МВС України, його життю нічого не загрожує.

Правоохоронці розпочали провадження з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 ККУ).

Радник керівника ОП Михайло Подоляк назвав обстріл автомобіля Шефіра «спробою демонстративного вбивства» і пов’язав інцидент «із боротьбою проти олігархів».

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв дати нападникам на свого першого помічника Сергія Шефіра «сильну відповідь» і запевнив, що інцидент не вплине на його курс «детінізації економіки та боротьби із криміналітетом». 

Сергій Шефір – давній бізнес-партнер Володимира Зеленського, також був одним із лідерів його виборчого штабу. У травні 2019 року Шефір став першим помічником президента.

Поліція розглядає три основні версії замаху на першого помічника президента України Сергія Шефіра: державна діяльність, тиск на керівництво країни та дестабілізація політичної ситуації в Україні.

Фото: «Новинарня»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY