detector.media
22.09.2021 11:59
В ОП назвали напад на Шефіра «спробою вбивства» і пов’язали із боротьбою проти олігархів
В ОП назвали напад на Шефіра «спробою вбивства» і пов’язали із боротьбою проти олігархів
Михайло Подоляк: Це спроба демонстративного вбивства ключового члена команди.

Радник керівника ОП Михайло Подоляк назвав обстріл автомобіля першого помічника президента Сергія Шефіра «спробою демонстративного вбивства» і пов’язав інцидент «із боротьбою проти олігархів».

У коментарі «Українській правді» Подоляк заявив, що ОП пов'язує напад «із кампанією протидії активній політиці президента, спрямованої на істотне зниження впливу тіньових олігархів».

«Очевидно, що це відкритий, навмисний і вкрай жорстокий напад із застосуванням автоматичної зброї не можна кваліфікувати інакше, ніж спробу демонстративного вбивства ключового члена команди», – вважає Подоляк.

За словами Подоляка, наразі відбувається «ситуативне об'єднання напівкримінальних політичних і економічних суб'єктів, для яких детінізація, деолігархізація і проведення судової реформи – пряма загроза їх безбідного існування».

Ті, хто, на думку радника Єрмака, «не мають суспільної підтримки, вирішили піти шляхом фізичного залякування».

22 вересня близько 10-ї години ранку неподалік від села Лісники Київської області невідомі обстріляли автомобіль першого помічника президента України Сергія Шефіра. Наразі триває поліцейська спецоперація із затримання стрілків.

В автомобіль влучило більше десяти куль, водій отримав поранення.

Лідер фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що Шефір цілий, але в шоковому стані. Припущень щодо мотивів замаху в нього наразі нема.

Сергій Шефір – давній бізнес-партнер Володимира Зеленського, також був одним із лідерів його виборчого штабу. У травні 2019 року Шефір став першим помічником президента.

1 липня 2021 року Верховна Рада в першому читанні підтримала президентський законопроєкт про олігархів, за документ проголосувало 275 народних депутатів. 

17 вересня профільний комітет рекомендував парламенту прийняти законопроєкт про олігархів у другому читанні та в цілому. Було враховано 13 правок із поданих 1271. Законопроєкт має на меті знизити вплив олігархів на суспільно-політичні процеси. Покласти функцію відносити громадян до категорії олігархів пропонується на РНБО. 

У Радбезі сподіваються, що олігархи відмовляться від своїх активів ще до ухвалення президентського закону. 

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY