detector.media
20.09.2021 11:02
Ринок передплат на стримінгові сервіси в Україні становить два мільйони, – Гречанінов
Ринок передплат на стримінгові сервіси в Україні становить два мільйони, – Гречанінов
А директор Sweet.tv прогнозує зростання ринку на 2025 рік у три рази.

На сьогодні ринок передплат на стримінгові сервіси в Україні становить два мільйони передплатників, кожен із яких у середньому платить 130–150 гривень. Про це під час Kyiv Media Week розказав директор зі стратегії й розвитку бізнесу «Медіа Групи Україна» Федір Гречанінов.

Для порівняння, у Сполучених Штатах Америки, за словами старшого віцепрезидента LS Distribution (Mediawan Group, Франція) Рендалла Бромана, зараз діють 450 мільйонів передплат на послуги стримінгових сервісів. Це в півтора разу більше населення всієї країни — саме тому, що американські сім’ї мають три-чотири передплати різних сервісів.

В Україні цей процес щойно починається, й кількість передплат не така велика.

Рендалл Броман прогнозує на 2026 році зростання кількості передплат на стримінгові сервіси у США  до 1,5 мільярда.

Директор Sweet.tv Олександр Резунов сподівається на зростання ринку ОТТ до 2025 року втричі.

Детальніше про тренди на ринку українського ОТТ у матеріалі «ОТТ у фокусі. Яких змін на ринку чекають українські стримінгові сервіси».

Нагадаємо, директор департаменту дистрибуції та розвитку мережі мовлення «1+1 media» Андрій Мальчевський прогнозує зростання ОТТ-сегмента до 2 млн абонентів до кінця року. Ключова тенденція останніх років – драйвером розвитку та зростання платного ринку стає ОТТ. Платформи не лише конкурують із телеканалами за права на показ контенту, а й стають їхніми партнерами у виробництві та поширенні телепродукту. ОТТ-сервіси починають замовляти ексклюзивний оригінальний контент. Зараз компанія Star Media у копродакшені з хорватами знімає оригінальний проєкт «Зломовчання» для oll.tv, а Film.ua та «1+1 медіа» – оригінальний серіал для «Київстар ТБ» «Скажені сусіди».

Фото: KMW

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY