detector.media
17.09.2021 08:53
4 канал не пустив в ефір інтерв'ю Даниленко із Леросом через напис про Зеленського на футболці
4 канал не пустив в ефір інтерв'ю Даниленко із Леросом через напис про Зеленського на футболці
«Ти можеш не поважати президента — і це твоє право. Але май повагу до країни», — вважає гендиректор каналу.

4 канал не пустив в ефір інтерв'ю Тетяни Даниленко із народним депутатом Гео Леросом через те, що останній знімався у футболці з образливим написом про президента Володимира Зеленського. Про це повідомив у Facebook генеральний директор та співвласник каналу Дмитро Домбродомов ввечері 16 вересня.

«Шановні глядачі 4 каналу, хочу прояснити ситуацію щодо інтерв'ю з народним депутатом Гео Леросом, яке мало сьогодні вийти о 22:00 в етері 4 каналу.

У програму "Постаті" з Тетяною Даниленко редакція 4 каналу запросила народного депутата Гео Лероса. Він прийшов на інтерв'ю у одязі з написом, який безпосередньо ображає президента України Володимира Зеленського.

Мені невідомо, чого саме Гео Лерос хотів досягти таким вчинком: отримати політичні дивіденди, розпалити ворожнечу у суспільстві чи влаштувати провокацію», — написав він.

На футболці Лероса було написано «Зеля! х/йло». Добродомов зазначив, що це нецензурно слово у сукупності із прізвищем в Україні зазвичай використовують щодо президента Росії Путіна, «але ми — не Росія, тож ставити знак рівності між керівником нашої держави і держави, яка окупувала Крим і Донбас та вже 7 років веде з нами війну, є неприпустимим». На його думку, «цей знак рівності якраз дуже вигідний Росії».

«4 канал не є терпимим до відвертих провокацій та розпалювання ворожнечі від будь-яких політичних сил. Я особисто у авторських програмах не раз критикував дії і президента, і чинної, і попередніх влад. Однак завжди, як в моїх програм, так і в інших програмах 4 каналу це відбувається у межах чинного законодавства. І так буде й надалі. Ти можеш не поважати президента — і це твоє право. Але май повагу до країни. Саме тому інтерв'ю з Гео Леросом не вийде в етері 4 каналу», — додав Добродомов.

Сам Лерос назвав це у Facebook цензурою та заявив, що «Україна скочується до рівня свобод нинішньої Білорусі», а президент Зеленський нібито «знищує демократію та свободу слова».

Раніше Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження проти Гео Лероса за фактом можливої імітації нападу на самого себе.  

Фото: facebook.com/tdanylenko

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY