detector.media
13.09.2021 17:14
Данілов про «перехід» на латинку: Готовий продовжити дискусію, цікаво спостерігати істерію різноманітних «ОПЗЖ»
Данілов про «перехід» на латинку: Готовий продовжити дискусію, цікаво спостерігати істерію різноманітних «ОПЗЖ»
Олексій Данілов: «Якщо прихильникам "російського світу" стало зле, то, значить, Україні буде добре».

Секретар РНБО Олексій Данілов назвав несподіваною реакцію на його підтримку переходу української мови на латинську абетку.

За словами Данілова, він готовий продовжити цю дискусію.

«Переконаний, що завжди треба дивитися хоча б на крок уперед, а не йти у майбутнє з головою, повернутою в минуле! Особливо цікаво було спостерігати зашкальну істерію, яка почалась у різноманітних опзж, яке навіть не полінувалося зробити окрему заяву. Якщо прихильникам "російського світу" стало зле, то, значить, Україні буде добре!», – написав Данілов у фейсбуку.

Раніше в інтерв'ю «Радіо Свобода» Олексій Данілов заявив, що виступає за перехід України на латинську абетку. Також він вважає, що англійська мова має стати обов'язковою для вивчення з дитсадка.

Зауважимо, що підтримка Даніловим переходу на латиницю викликала жваву дискусію в соцмережах: зокрема, її розкритикував історик, колишній очільник Інституту національної пам’яті, нардеп від «Європейської солідарності» Володимир В'ятрович, а також архієпископ ПЦУ Євстратій (Зоря).

Більше в матеріалі «Latynka vs кирилиця: що думають соцмережі про ідею переходу України на латиницю».

Дискусія щодо переходу з кирилиці на латиницю триває з ХІХ ст., прихильники «латинізації» стверджують, що це нібито звільнить українську мову від російського впливу. Противники переходу на латинку вважають, що кирилиця є «фундаментальним елементом тисячолітньої української культури».

Фото: пресслужба РНБО України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY