detector.media
11.09.2021 13:49
Малюська запропонував перевірити на детекторі брехні, чи платять великі ЗМІ зарплати у конвертах
Малюська запропонував перевірити на детекторі брехні, чи платять великі ЗМІ зарплати у конвертах
У тому, як працює багато українські ЗМІ є тіньова сторона, вважає міністр юстиції. Він бачить великі зарплати, які платяться медіазіркам – і дуже невеликі заробітні плати, які декларуються і перевіряються податковою.

Відповідаючи питання голови наглядової ради групи StarLightMedia Олени Пінчук, яка зауважила, що велика кількість українських ЗМІ отримують хороший прибуток і платять податки, міністр юстиції Денис Малюська запропонував зібрати керівників/ць великих українських медіа й разом з ними на детекторі брехні перевірити, чи платять вони своїм працівникам тіньову зарплату. 

Він сказав про це на конференції YES Brainstorming, яка відбувається в Києві у суботу.

«Я б хотів запропонувати зібрати голів українських великих ЗМІ з моєю участю та пройти на відповідному обладнанні тест, щоби зрозуміти, хто видає та бере зарплату в конвертах, а хто – ні. Я і сам як міністр готовий взяти у цьому участь. Щобільше, дізнатися про те, чи ті, хто володіє великими медіахолдингами, чи отримали вони якісь неофіційні зарплати, які не були задекларовані», – сказав він.

Ще він зауважив, що медіа в Україні – це не бізнес, і більшість з них працює в тіні.

«Це може бути непоганий та навіть рентабельний бізнес. Одначе я бачу великі зарплати, які платяться в конвертах великим медіазіркам, і дуже невеликі заробітні плати, які декларуються і перевіряються податковою. Я бачу, що наші ЗМІ є дуже круті. Наші ток-шоу, контент, який генерується медіакомпаніями не можна порівняти із тим, що можуть собі дозволити державні компанії. Є у цьому тіньова сторона функціонування ЗМІ в Україні. Я не кажу про всі. Якщо ми говоримо про ті медіа, які висвітлюють політичне життя, у більшості випадків є тіньова сторона фінансування», – додав він.

Нагадаємо, що законопроект №5599 «про олігархів» вже спрямований на експертизу до Венеціанської комісії.

За словами голови парламенту Дмитра Разумкова, з проханням направити законопроект до Венеціанської комісії до нього звернулися чотири опозиційні фракції і уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова.

Фото: Денис Малюська / з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY