detector.media
10.09.2021 14:35
Верховна Рада офіційно засудила затримання кримських татар, у тому числі журналіста Джеляла
Верховна Рада офіційно засудила затримання кримських татар, у тому числі журналіста Джеляла
Згідно з документом, такі дії РФ «демонструють зневагу» до міжнародного права та показують, що вони є «частиною системної політики держави-окупанта зі зміни демографічного складу населення і витіснення корінного кримськотатарського народу з Криму».

Верховна Рада офіційно засудила затримання кримських татар на окупованому півострові, у тому числі журналіста, першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла, повідомляє «Суспільне».

Так, 10 вересня парламент підтримав постанову «Про заяву Верховної Ради України щодо незаконного затримання першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла та інших представників корінного кримськотатарського народу Криму на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим державою-агресором Російською Федерацією».

Згідно з пояснювальною запискою, документ розроблено «з метою забезпечення прав представників корінного кримськотатарського народу Криму, незаконно затриманих та позбавлених волі органами Російської Федерації, які застосовують практику нелюдського поводження та катувань стосовно затриманих».

Парламент засудив незаконні обшуки, викрадення та арешти кримських татар 3-4 вересня 2021 року – Ельдара Одаманова, Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова, Шевкета Усеїнова і Нарімана Джелялова та вимагає від російської влади припинити переслідування представників корінного народу півострова.

У Раді заявили, що такі дії РФ «демонструють зневагу» до міжнародного права та показують, що вони є «частиною системної політики держави-окупанта зі зміни демографічного складу населення і витіснення корінного кримськотатарського народу з Криму».

Парламент також звернувся до інших держав з проханням засудити затримання кримських татар та наполягати на їхньому звільненні.

Нагадаємо, журналіста Нарімана Джеляла заарештували на два місяці.

Адвокатка Джеляла Еміне Авамілєва розповіла, що її підзахисного, ймовірно, катували. ФСБ фізично та психологічно тиснули на нього, а також тримали без їжі та води з мішком на голові

Захисник журналіста Микола Полозов також опублікував детальну розповідь Джеляла, як відбувалося затримання та допит 5-6 вересня.

Фото: kanaldom.tv

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY