detector.media
08.09.2021 15:54
Журналіста «Кримської солідарності» Айдера Кадирова викликали на допит до російської поліції
Журналіста «Кримської солідарності» Айдера Кадирова викликали на допит до російської поліції
У повістці зазначено, що його викликають як свідка, але не вказано, в якій справі.

«Кримська солідарність» повідомила, що її журналіст Айдер Кадиров в окупованому Криму отримав повістку з викликом до відділку поліції як свідка за невідомою справою.

За даними видання, вранці 8 вересня до Айдера Кадирова в селищі Нижньогірському в окупованому Криму прийшли люди з карного розшуку, але журналіст відмовився з ними спілкуватися. Силовики виписали йому повістку на місці. 

Вночі 5 вересня Айдер Кадиров був затриманий бійцями ОМОНу, коли здійснював свою журналістську діяльність біля будівлі ФСБ на бульварі Франка.

3 і 4 вересня затримали журналіста Нарімана Джеляла, а також активістів Ельдара Одаманова, Асана і Азіза Ахтемова, Шевкету Усеінова за підозрою «в підриві газопроводу в селі Перевальному».

Більше доби про них нічого не було відомо. Десятки людей, у числі яких родичі, журналісти й адвокати, прийшли до будівлі ФСБ з вимогою дати інформацію про затриманих. Більше п'ятдесяти з них були затримані бійцями ОМОНу, в тому числі журналісти «Кримської солідарності» і «Граней.ру» Айдер Кадиров і Нурі Абдурешитов, у яких були посвідчення ЗМІ. Затриманим висунули обвинувачення в непокорі поліції й невиконанні правил поведінки при надзвичайній ситуації.

4 вересня стосовно Айдера Кадирова був складений адміністративний протокол за ст. 20.6.1 КпАП РФ («невиконання правил поведінки при надзвичайній ситуації або загрози її виникнення»).

У травні 2021 року підконтрольний РФ Нижньогірський районний суд Криму оголосив вирок громадянському журналісту «Кримської солідарності» та інтернет-газети «Грани.ру» Айдеру Кадирову. Його визнали «винним» у скоєнні злочину, передбаченого статтею 205.6 (неповідомлення про злочин) та оштрафували на 30 тисяч рублів (понад 11 тисяч гривень).

Фото: «Кримська солідарність»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY