detector.media
03.09.2021 20:45
У Дніпрі стартував триденний книжковий фестиваль Book Space: тема – ізоляція та вихід із неї. Трансляції можна дивитись онлайн
У Дніпрі стартував триденний книжковий фестиваль Book Space: тема – ізоляція та вихід із неї. Трансляції можна дивитись онлайн
Фестиваль проходить вчетверте, його тема – «Нова близькість».

3 вересня на Фестивальному причалі у Дніпрі розпочався триденний міжнародний книжковий фестиваль Book Space

Цього року організатори запланували 9 програм та 150 подій, а на захід приїхали 75 видавців та 250 діячів – як з України, так з інших країн світу, пише «Суспільне». 

Фестиваль проходить вчетверте, цьогоріч тема фестивалю – «Нова близькість». Онлайн-трансляції багатьох подій можна переглянути у мережі згодом.

«Обираючи фокусну тему та події у фокусну програму, ми керувалися, передовсім, тим, що хвилює й переймає нас усіх – ізоляція та вихід із неї», – сказала креативна директорка Book Space Юлія Лактіонова.

Як повідомляють організатори, на гостей заходу у межах дев’яти спецпрограм чекають дискусії, лекції, презентації, зустрічі з авторами та авторками, воркшопи, поетичні читання, музичні події.

Поезію та музику можна буде послухати на спеціальній музично-поетичній сцені. А про маловідому українцям літературу йтиметься у програмі «Не/знане», в якій візьмуть участь автори з Фінляндії, Туреччини, Греції, Гани та Філіппін, пише «Радіо Свобода».

У рамках фестивалю бібліотеки Дніпра організували продаж за символічними цінами списаних книг. На їхніх стендах дитяча й доросла література, багато класики, зокрема української.

Дніпровський дитячий центр «Веснянка» представив книги, створені дітьми, деякі з них видані обмеженим накладом, а деякі – існують в єдиному екземплярі.

Також триває акція зі збирання книжок для дітей із зони бойових дій на Донбасі.

Нагадаємо, що 28-й Львівський міжнародний BookForum оголосив програму. Фестиваль вперше відбудеться у гібридному форматі, на ньому очікують понад 250 учасників, у тому числі 25 іноземних авторів з 21 країни світу.

Фото: лого фестивалю

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY