detector.media
26.08.2021 18:49
Американську медіакомпанію Politico викупив німецький концерн за $1 млрд
Американську медіакомпанію Politico викупив німецький концерн за $1 млрд
Концерн Axel Springer повідомив, що домовився про покупку американської медіакомпанії Politico, яка випускає однойменну газету, журнал і кілька сайтів.

Концерн Axel Springer також стане власником пов'язаного з Politico новинного сайту про технології Protocol, запущеного у 2020 році.

Також він отримає решту 50% компанії Politico Europe, яку у 2014 році в Брюсселі заснували Axel Springer і Politico. Про це пише СNN.

Концерн уклав відповідну угоду з власником Capitol News Company Робертом Оллбріттоном, чия компанія володіє Politico. Операцію повинні схвалити відповідні регулятори. Очікується, що це станеться у четвертому кварталі 2021 року.

Офіційно сума угоди не розкривається. Журналіст The Wall Street Journal Бен Муллін повідомив, що Axel Springer заплатить понад $1 млрд. Таку ж суму озвучило джерело телеканалу CNBC.

Politico has sold to Axel Springer for more than $1 billion, people familiar say.

— Ben Mullin (@BenMullin) August 26, 2021

Axel Springer – один з найбільших медіахолдингів Німеччини і Європи, який володіє такими німецькими виданнями як таблоїд Bild і щоденна газета Die Welt. У США концерн володіє виданням Business Insider (з 2021 року – Insider Inc.) і видавцем інформаційних бюлетенів Morning Brew.

Politico заснували у 2007 році. Видання висвітлює зовнішню і внутрішню політику США. Частина матеріалів поширюється платною підпискою.

Нагадаємо, що депутат Львівської міської ради Назарій Бербека став новим власником інформаційної агенції «Дивись.info». Вони вказали у своєму повідомленні, що інформаційна агенція уклала угоду з Назарієм Бербекою, згідно з якою 90% корпоративних прав інформагенції належатимуть тепер йому.

Фото: лого Politico

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY