detector.media
25.08.2021 12:41
«Ціна образи буде реальною». Кучма порадив не провокувати Зеленського питаннями про Путіна-вбивцю
«Ціна образи буде реальною». Кучма порадив не провокувати Зеленського питаннями про Путіна-вбивцю
Леонід Кучма: На передовій вже давно склали прикмету: у Москві образилися – на Донбасі стріляють.

Другий президент України Леонід Кучма не відповів на питання, чи є президент Росії Володимир Путін убивцею і порадив журналістам не запитувати про це у чинного президента Володимира Зеленського.

В інтерв'ю «Українській правді» Кучма порадив не провокувати тих, кому доведеться ще вести перемовини з Путіним.

«Тільки не ставте це питання діючому президенту. Або ще комусь із його оточення. Не провокуйте тих, кому доведеться ще вести перемовини з Путіним. А вести їх таки доведеться. І ціна ефектної образи буде реальною, причому заплатить її не той, хто схотів би так голосно пропіаритися, а хтось із наших хлопців, який потрапить під обстріл на лінії фронту того ж дня. Бо на "передку" вже давно склали народну прикмету: у Москві образилися – на Донбасі стріляють», – каже Кучма.

На думку Кучми, так когось називати можна «лише у обличчя», а коли «просто кидаються гучними словами – це їх лише знецінює».

Другий президент нагадав, що президент США Джо Байден, хоч і назвав Путіна вбивцею, але запросив його на зустріч, де приязно розмовляв і тиснув руку. Кучма переконаний, що в України такої можливості не буде.

17 березня 2021 року президент Джо Байден під час інтерв'ю ABC News ствердно відповів на запитання ведучого, чи вважає він Володимира Путіна вбивцею.  

«Угу, так», – сказав Байден.

Також Байден пригрозив Росії наслідками на тлі виходу звіту розвідки США про те, що Кремль намагався втрутитись у президентську кампанію-2020 та «очорнити» кандидата від демократів.

«Він заплатить свою ціну. Я мав з ним розмови і я знаю його відносно добре... я казав йому: Я знаю вас, а ви знаєте мене. Якщо я встановлю, що це сталося, то готуйтеся…», – зазначив президент США.

Повне відео інтерв'ю за активним посиланням.

Після слів президента Байдена Росія відкликала свого посла у Вашингтоні для проведення консультацій. Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав слова Байдена дуже «поганим висловлюванням» і додав, що за всю історію відносин між країнами «такого ще не було».  

Президент Росії Володимир Путін прокоментував слова Байдена дитячою приказкою «хто так обзивається, той сам так називається». 

Фото: kuchma.org.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY