detector.media
18.08.2021 10:53
Зйомки документального проєкту, декорації якого розтрощили на Алеї Небесної сотні, перенесуть в інше місце
Зйомки документального проєкту, декорації якого розтрощили на Алеї Небесної сотні, перенесуть в інше місце
Напередодні представники «Національного корпусу» знесли тимчасові декорації в центрі Києва.

Зйомки документального проєкту до Дня Незалежності України, декорації якого розтрощили на Алеї Небесної сотні в Києві 17 серпня, перенесуть в інше місце. Про це повідомила в Instagram учасниця знімальної групи Карина Салюк, на що звернув увагу «Фокус». Наразі її профіль закрито.

«Це була зйомка документального історичного фільму про Україну, він називається «Реконструкція». І це були просто наші декорації. Ми всі були на обіді, і якісь небайдужі люди вирішили, що «цьому тут не місце, це треба розхр*начити». І це не сумування за совком, це просто зйомки фільму. Тому поліція і не підтримувала цю «акцію протесту». Тому що поліція охороняла знімальну бригаду, перекрили дорогу спеціально», – зазначила Карина Салюк у Stories.

За її словами, коли продовжаться зйомки проєкту – невідомо, знімальній групі потрібно буде змінювати локацію, тому що «якщо у момент зйомок хтось налетить і почне нам все трощити – це буде не прикольно».

Напередодні на місці розстрілів активістів Майдану почали встановлювати інсталяцію з атрибутами радянського побуту. Це викликало обурення у соцмережах та політикумі. Критики інсталяції вбачають у ній «ностальгію за СРСР».

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що «місто не видавало жодних дозвільних документів на подібні перформанси». Він особисто приїхав на Алею Небесної сотні і назвав інсталяцію «бардаком».

Після цього представники «Національного корпусу» почали трощити декорації. Під час сутичок із правоохороцями постраждав фотокореспондент.

Речник президента України Сергій Никифоров назвав ситуацію навколо інсталяції «наслідком маніпуляцій» і заперечив, що вона мала на меті «провокування ностальгії за СРСР». Никифоров наголосив, що це були тимчасові конструкції і біля них не планували жодних масових заходів. Проте він визнав, що ідея створити інсталяцію належить Офісу президента.

Фото: Олександр Погребиський/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY