detector.media
17.08.2021 18:17
У Києві під час затримань активістів Нацкорпусу постраждав фотокореспондент видання «Апостроф» (ФОТО)
У Києві під час затримань активістів Нацкорпусу постраждав фотокореспондент видання «Апостроф» (ФОТО)
На його думку, поліція надмірно застосовувала силу проти тих, хто не опирався та навіть била лежачих.

У вівторок, 17 серпня, на алеї Героїв Небесної Сотні в центрі Києва почали встановлювати інсталяцію з атрибутами радянського побуту. На місце прийшли активісти Нацкорпусу, щоб демонтувати декорації.

Також туди приїхали правоохоронці, які почали масово затримувати учасників протестної акції. В ході затримань постраждав і фотокореспондент «Апострофа» Роман Пєтушков.

У коментарі ДМ Пєтушков розповів, що поки він фотографував демонтовані конструкції, з боку поліції прозвучала команда «затримувати всіх». У цей момент він опинився між парканом та силовиками. 

«Один з поліцейських ззаду схопив мене в клінч і почав затягувати мене в натовп поліціянтів, я відчув удари по спині, в район нирок і по ногах, почав кричати, що я преса. Спереду мене намагався схопити коп в кепці без розпізнавальних знаків, який віддавав команди поліцейським. Після третього крику про те, що я преса, вони мене відпустили», – розповів він. 

Він вважає, що поліція абсолютно неадекватно застосовувала силу, адже «ніхто не представлявся, не оголошував про причини затримання». Окремо він додав, що в тому числі били лежачих. 

Наразі журналіст відчуває себе задовільно, консультується з юристами та збирає фотографії колег, щоб, імовірно, написати заяву.

Нагадаємо, що 31 липня співробітник поліції двічі забризкав кореспондента видання «Апостроф» Романа Пєтушкова сльозогінним газом з балончика під час заворушень між противниками «Рейвах прайду» та силовиками на вулиці Банковій.

17 серпня на місці розстрілів активістів Майдану у лютому 2014 року почали встановлювати інсталяцію з атрибутами радянського побуту. Зокрема, встановили стіни «радянської квартири», а також макети автоматів з газованою водою, які були популярні у містах СРСР у 1960-80-ті роки.

На Банковій наголосили, що це були тимчасові конструкції і біля них не планували жодних масових заходів. Також ОП вважає, що мер Кличко використав «ситуацію в своїх політичних цілях»

Фото: Олександр Рудоманов, facebook.com/sasko.laps / «Апостроф»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY