detector.media
16.08.2021 15:32
«Зеонбуд» перервав цифровий ефір усіх каналів для повідомлення про вакцинацію
«Зеонбуд» перервав цифровий ефір усіх каналів для повідомлення про вакцинацію
Компанія зробила це для перевірки «Системи попередження населення про надзвичайні ситуації».

У понеділок, 16 серпня, о 14.00 ефір усіх телеканалів у цифрі був перерваний нерухомим текстовим повідомленням про вакцинацію.

Повідомлення було такого змісту: «Вакцинація – надійний спосіб захисту твого життя та життя близьких. Не зволікай з вакцинацією. Здолаймо Covіd-19 разом».

Повідомлення було в ефірі упродовж 5-ти хвилин. У пресслужбі цифрового провайдера-оператора «Зеонбуду» «Детектор медіа» повідомили, що з 16 по 18 серпня йде позапланова перевірка Нацрадою, одне з питань – робота «Системи попередження населення про надзвичайні ситуації».

Тест для перевірки роботи «Системи попередження», за інформацією «Зеонбуду», надіслала Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС). А Нацрада визначила час і тривалість трансляції.

«Ми виконали все в точності, тестування пройшло успішно», –  каже пресслужба компанії. І додає, що всі канали були заздалегідь нами повідомлені.

Нагадаємо, у березні 2021 року Нацрада призначила позапланову перевірку «Зеонбуду». До перевірки залучині спеціалісти РНБО, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Держспецзвязку та УДЦР. Згідно ліцензійних умов «Зеонбуд» мав придбати і встановити систему попередження населення про надзвичайні ситуації.

Торік тестування цієї системи мало відбутись у ніч на 12 травня. Тоді регулятор його не зафіксуваі і призначив перевірку. Однак «Зеонбуд» запевняє, що проводив упродовж 2020-2021 року чотири «успішних спільно з ДСНС системи попередження населення про надзвичайні ситуацій».

Фото: «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY