detector.media
12.08.2021 09:35
Журнал НВ випустив перший друкований номер українською мовою
Журнал НВ випустив перший друкований номер українською мовою
Головна тема випуску – еволюція української мови за роки незалежності та до того.

Журнал НВ випустив перший друкований номер українською мовою. Про це повідомив головний редактор Віталій Сич.

«Кілька місяців тому назад я публічно оголосив, що на День Незалежності часопис НВ перейде на українську. Обіцяли – робимо. Навіть, трохи раніше. Завтра (12 серпня – ред.) перший україномовний випуск щотижневика побачить світ», – йдеться в повідомленні.

За його словами, більшість працівників редакції сказали, що можуть писати українською, а деякі відповіли, що їм буде важче, але вони здолають мовний бар‘єр.

«Друге питання. Ми – бізнес і маємо турбуватися про комерційну складову, а скільки людей відвалиться, якщо ми перейдемо на українську? Ми опитали наших передплатників і лише 20% відсотків – менш, аніж я очікував – відповіли, що напевно не продовжать передплату, якщо ми змінимо мову. Прикро, але з цим ми можемо впоратися», – зазначив Віталій Сич.

Головна тема першого україномовного випуску НВ – еволюція української мови за роки незалежності та до того. Також у співпраці з британським The Economist презентується проєкт What If? («Що, Якби?»). Це щорічні варіації на тему того, що ще не відбулося, але з високою ймовірністю може відбутися в недалекому майбутньому. Тема для обговорення цього року – майбутнє охорони здоров’я.

Крім того, у випуску будуть авторські колонки, які написали Сергій Жадан, Валерій Пекар та Олеся Островська-Люта.

Нагадаємо, 21 червня 2019 року головний редактор журналу «Новое время» Віталій Сич повідомив, що видання змінює бренд і переходить на «НВ».

25 лютого 2020 року видання НВ запровадило платний доступ до частини свого контенту на сайті (так званий paywall). У 2021 році НВ запустило платформу подкастів

Фото: facebook.com/sych.vitaly, espreso.tv

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY