detector.media
07.08.2021 11:15
Щодо головреда газети «News Asia» почали розслідування через пост у фейсбуці. Звинувачують у розпалюванні міжрегіональної ворожнечі
Щодо головреда газети «News Asia» почали розслідування через пост у фейсбуці. Звинувачують у розпалюванні міжрегіональної ворожнечі
Інша журналістка обвинуватила його в «трайбалізмі».

Державний комітет національної безпеки Киргизької Республіки (ДКНБ) почав досудове слідство щодо головного редактора газети «Азія Ньюс» Асланбека Сартбаева. Про це пише радіо «Азаттык».

Напередодні Сартбаев на своїй сторінці у фейсбук опублікував пост з фотографією нового в. о. мера Бішкека Таалайбека Сарибашова разом зі співробітниками мерії. 

У підписі до фотографії журналіст означив чиновника образливим словом і спитав, мовляв, кому потрібні його «ошські ромашки». Що він мав на увазі під «ромашками», автор не уточнив, але це відсилає до регіональної приналежності Сарибашова.

Деякі коментатори обурились на пост і посали вимагати від журналіста видалити пост, звинувативши його у розпалюванні міжрегіональної ворожнечі. Зокрема, телеведуча Ассоль Молдокматова зажадала покарати Сартбаева за «трайбалізм».

ДКНБ порушив справу, яка стосується розпалювання ворожнечі, а його пост пройде відповідну експертизу на наявність заявлених елементів. 

Сам журналіст ситуацію навколо своєї публікації ще не коментував.

Нагадаємо, що нещодавно опозиційного блогера Фархада Дурдиєва побили в приміщенні консульства Туркменістану в Стамбулі.

Його викрали з акції протесту туркменських активістів проти президента Туркменістану Гурбангули Бердимухамедова.

Фото: Асланбек Сартбаев / радіо «Азаттык»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY