detector.media
03.08.2021 15:41
Зеленський підписав закон про День захисників і захисниць України
Зеленський підписав закон про День захисників і захисниць України
Офіс президента зазначив, що закон сприятиме гендерно збалансованому висвітленню ролі військовослужбовців у захисті України.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю», яким перейменовується свято День захисника України на День захисників і захисниць України. Свято відзначається щорічно 14 жовтня.

«Документ сприятиме гендерно збалансованому висвітленню ролі військовослужбовців у захисті нашої країни та належному вшануванню воїнів обох статей. Адже багато жінок нарівні з чоловіками беруть участь у захисті суверенітету й територіальної цілісності України», – повідомив Офіс президента.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

14 липня 2021 року Верховна Рада підтримала перейменування державного свята День захисника України на День захисників і захисниць України. Проєкт закону підтримали 317 народних депутатів.

Ініціаторка закону, народна депутатка від «Слуги народу» Марина Бардіна в пояснювальній записці повідомила, що він сприятиме гендерно-збалансованому висвітленню ролі військовослужбовців обох статей на військовій службі та належному вшануванню жінок та чоловіків – захисників незалежності і територіальної цілісності України.

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY